Globalt Fokus arbejder målrettet på at være en vidende, kritisk, konstruktiv og indflydelsesrig medspiller i dansk udviklingspolitik og -samarbejde.
Vores mål er at bidrage til, at medlemsorganisationerne er førende aktører på det humanitære, udviklingsmæssige og fredsopbyggende område, der leverer udviklingsarbejde af høj faglig kvalitet på et konsolideret finansielt grundlag.
Vi følger tæt de tendenser, dagsordener og politiske strømninger, der har indflydelse på vores medlemmers arbejde. Vi søger indflydelse gennem interessevaretagelse, dialog, tværsektorielt samarbejde og den offentlige debat med den klare målsætning om at sikre og styrke det rettighedsbaserede og fattigdomsorienterede danske udviklingssamarbejde og -bistand.
Læs mere om vores arbejdsgrupper inden for det udviklingspolitiske område og vær med.
Rebekka Blomqvist
Politisk Rådgiver
+45 28438943
Rebekka Blomqvist
Politisk Rådgiver
+45 28438943
Globalt Fokus’ arbejdsgruppe for opnåelsen af FN's 17 Verdensmål (SDG'erne) er én af Globalt Fokus’ ældste arbejdsgrupper, da den har eksisteret siden forhandlingerne om aftalen bag 2030-dagsordenen før 2015.
Globalt Fokus’ arbejdsgruppe for Public Affairs, i daglig tale PA-gruppen, beskæftiger sig med de politiske processer og muligheder, der er for at påvirke udviklingspolitikken.
Formålet med arbejdsgruppen for migration er at udvikle positioner og anbefalinger, der i højere grad kan give Globalt Fokus og medlemmer en samlet stemme på det migrationspolitiske område.
Arbejdsgruppen for ligestilling fokuserer på ligestilling i dansk udviklingsbistand og internationale arbejde. Vi tager udgangspunkt i kønsligestilling, men vi har en bred, inklusiv og intersektionel tilgang til ligestilling i udviklingsbistanden.
Undersøgelser viser, at 80 procent af verdens befolkning anser religion for at være en vigtig faktor i deres liv. Derfor er netværket til for at styrke medlemmernes arbejde med religion i et udviklingsperspektiv.
Formålet med netværket er at dele, formidle og lære af hinandens faglige erfaringer med uddannelse og udvikling, samt bidrage til globalt strategi- og politikarbejde om den danske udviklingsbistand i forhold til uddannelse og SDG4.
Danmarks kampagne for at få sæde i FN's Sikkerhedsråd i 2025-2026 er i fuld gang – en kampagne, der strækker sig over halvandet år, frem til sommer 2024, og som Holger K. Nielsen står i spidsen for. Og selvom der er længe til, er det helt afgørende, at civilsamfundet tidligt sætter kræfter ind for at sikre inddragelse baseret på godt samarbejde og struktureret dialog med Udenrigsministeriet.
Danmarks nye regering bliver den, der sammen med det nye Folketing, har en sidste chancen for at igangsætte de konkrete forandringer og handlinger, der er nødvendige, hvis vi skal kunne indfri vores løfter om at nå Verdensmålene i 2030.
Folketingsvalget 2022 kommer på et tidspunkt, hvor verden befinder sig i alvorlige kriser, som danskerne mærker på tæt hold. Under en valgkamp er både politikernes og vælgernes blik rettet indad.
Den 1. november skal vi stemme om hvem, der skal lede vores land. Folketingsvalget kommer på et tidspunkt, hvor globale kriser kommer meget tæt på danskerne og ændrer vores hverdag.
Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.
Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark