• Arbejdsgruppen for

    Verdensmålene

Globalt Fokus arbejder for at sikre, at Danmark tager nationalt og globalt ansvar og går forrest i en ambitiøs implementering af målene. Vi opbygger civilsamfundets kapacitet til at være en stærk og afgørende aktør i arbejdet for at opnå Verdensmålene og princippet om at ingen må efterlades.

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er en omfattende og ambitiøs dagsorden med potentiale til at forandre verden i en mere bæredygtig og retfærdig retning. Skal dette opnås, kræver det, at verdens lande er tilsvarende ambitiøse i deres implementering af målene og arbejde for opnåelsen af dem.

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling repræsenterer en social kontrakt mellem verdens landes politiske ledere og borgere, der har potentiale til at blive dén vision, der samler forskellige slags aktører omkring fælles handlinger.

Formålet med Globalt Fokus' arbejde med Verdensmålene er at sikre, at det danske civilsamfund er nationalt og globalt førende på implementering af Verdensmålene og understøtter partnere over hele verden i at være det samme. Samtidig arbejder Globalt Fokus for, at civilsamfundet lægger pres på andre aktører for ambitiøs og ansvarlig handling samt for mobiliseringen af politikere, udvikling af innovative tilgange til at løfte på målene og for udbredelsen af kendskab til og samfundsmæssigt engagement i Verdensmålene.

Dette gør vi bl.a. ved at:

  • Udgøre en stærk politisk stemme i den danske politiske debat om implementering af Verdensmålene
  • Udgøre en fælles stærk politisk stemme i EU i samarbejde med partnere over hele Europa gennem den europæiske koalition af NGO’er Concord Europe, som Globalt Fokus er national platform for
  • Være til stede i FN-fora og påvirke verdens lande til at arbejde for opnåelsen af Verdensmålene
  • Være sekretariat for og repræsenteret i 2030-panelet, der er et rådgivende tværsektorielt organ til det Tværpolitiske Netværk for FN’s verdensmål 2030-netværket.
  • Indgå i strategiske partnerskaber i ind- og udland.

Sammen med 92-gruppen koordinerer vi arbejdsgruppen for Verdensmålene, der består af mere end 20 medlemsorganisationer. Arbejdsgruppen arbejder først og fremmest med politisk indflydelsesarbejde med henblik på at få 2030-dagsordenen placeret som et centralt og gennemgående element i dansk, europæisk og global politik.

Hvert år analyserer status for Danmarks opnåelse af Verdensmålene både i Danamrk og i Verden. på basis af den analyse udarbejder vi SPOTLIGHT-rapporten, der giver anbefalinger til handling til regeringen.

Find seneste Spotlight-rapport her:
SPOTLIGHT-rapport 2021

VIl du vide mere?

Sarah Kristine Johansen
Politisk Rådgiver, Verdensmålene

+45 27 14 13 26
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

SIGNE MARIE OBEL
VERDENSMÅLENE OG
2030-PANELET, Student

Sarah Kristine Johansen
Politisk Rådgiver: Verdensmålene

+45 27 14 13 26
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus