Skip to main content

              

Sådan arbejder vi

Globalt Fokus bidrager til at styrke dansk udviklingssamarbejde og medskabe et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund, der er slagkraftigt og modstandsdygtigt. Det gør vi gennem vidensindsamling, analysearbejde, kapacitetsopbygning, politisk interessevaretagelse, netværksopbygning og facillitering af tværsektorielt samarbejde.

Styrken i Globalt Fokus ligger i vores medlemmer og den fælles stemme, vi repræsenterer. Omdrejningspunktet for vores arbejde er derfor medlemmernes bredde fællesinteresser, som hver især er nødvendige for udviklingssamarbejdet og for at opnå vores fælles vision om en retfærdig, lige og bæredygtig verden.

Bliv klogere på vores arbejdsområder og arbejdsgrupper herunder, og på hvordan du og din organisation kan deltage.

Arbejdsområder
Arbejdsområder
Vi beskytter

Civilsamfundets frie råderum

Civilsamfundets råderum er under pres verden over. Sammen med vores medlemmer arbejder vi aktivt for at skabe modsvar til denne negative udvikling og trusler mod frihedsrettigheder.

Vi medskaber

Et stærkt og 'future fit' civilsamfund

Vi arbejder for et visionært og inkluderende civilsamfund, der er dynamisk, modstandsdygtigt og innovativt, og som selv er bannerfører for den forandring, vi ønsker at skabe.

Vi kæmper for

Klimaretfærdighed og bæredygtig omstilling

Vi understøtter medlemmernes 
klimapolitiske arbejde i relation til udviklings- og humanitære indsatser, og vi står solidarisk sammen med globale bevægelsers kamp for klimaretfærdighed. 

Vi styrker

Dansk udviklingspolitik og -samarbejde

Vi bidraber til udviklingspolitikken med fokus på menneskerettigheder og demokrati, samt koblingen mellem langsigtede udviklings-, fredsopbygnings- og humanitære indsatser.

Arbejdsgrupper

Tematiske arbejdsgrupper indenfor vores arbejdsområder er det centrale organ i vores arbejde. Globalt Fokus' rolle er at facilitere, koordinere og planlægge indsatser og samarbejde i og mellem arbejdsgrupperne.

Herunder finder du vores nuværende arbejdsgrupper, og du kan læse, hvordan du og din organisation kan deltage og bidrage.

Arbejdsgrupper under

Civilsamfundets Frie Råderum

Arbejdsgrupper under

Et stærkt og 'future fit' civilsamfund

Arbejdsgrupper under

Klimaretfærdighed og bæredygtig omstilling

Arbejdsgrupper under

DANSK UDVIKLINGSPOLITIK OG -SAMARBEJDE

Netværksgrupper

Vores medlemmer organiserer sig også i forskellige netværk under Globalt Fokus. Du kan læse mere om dem herunder og finde information om, hvordan din organisation kan være med.

Netværk for Konfliktforebyggelse og Fredsopbygning

Netværket for Religion og Udvikling

Monitorering og Evaluerings-netværket

Uddannelsesgruppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus