Skip to main content

              

Sådan arbejder vi

Globalt Fokus bidrager til at styrke dansk udviklingssamarbejde og medskabe et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund, der er slagkraftigt og modstandsdygtigt. Det gør vi gennem vidensindsamling, analysearbejde, kapacitetsopbygning, politisk interessevaretagelse, netværksopbygning og facillitering af tværsektorielt samarbejde.

Styrken i Globalt Fokus ligger i vores medlemmer og den fælles stemme, vi repræsenterer. Omdrejningspunktet for vores arbejde er derfor medlemmernes bredde fællesinteresser, som hver især er nødvendige for udviklingssamarbejdet og for at opnå vores fælles vision om en retfærdig, lige og bæredygtig verden.

Bliv klogere på vores arbejdsområder og arbejdsgrupper herunder, og på hvordan du og din organisation kan deltage.

Arbejdsområder
Arbejdsområder
Dekorativt
Vi beskytter

Civilsamfundets råderum er under pres verden over. Sammen med vores medlemmer arbejder vi aktivt for at skabe modsvar til denne negative udvikling og trusler mod frihedsrettigheder.

Dekorativt
Vi medskaber

Vi arbejder for et visionært og inkluderende civilsamfund, der er dynamisk, modstandsdygtigt og innovativt, og som selv er bannerfører for den forandring, vi ønsker at skabe.

Dekorativt
Vi kæmper for

Vi understøtter medlemmernes 
klimapolitiske arbejde i relation til udviklings- og humanitære indsatser, og vi står solidarisk sammen med globale bevægelsers kamp for klimaretfærdighed. 

Dekorativt
Vi styrker

Vi bidraber til udviklingspolitikken med fokus på menneskerettigheder og demokrati, samt koblingen mellem langsigtede udviklings-, fredsopbygnings- og humanitære indsatser.

Arbejdsgrupper

Tematiske arbejdsgrupper indenfor vores arbejdsområder er det centrale organ i vores arbejde. Globalt Fokus' rolle er at facilitere, koordinere og planlægge indsatser og samarbejde i og mellem arbejdsgrupperne.

Herunder finder du vores nuværende arbejdsgrupper, og du kan læse, hvordan du og din organisation kan deltage og bidrage.

Vi arbejder for at styrke civilsamfundets råderum
Arbejdsgrupper under

Civilsamfundets Frie Råderum

Civilsamfundet skal stå sammen
Arbejdsgrupper under

Et stærkt og 'future fit' civilsamfund

Globalt Fokus' klimaarbejde har et stærkt fokus på koblingen mellem klimaretfærdighed og menneskerettigheder
Arbejdsgrupper under

Klimaretfærdighed og bæredygtig omstilling

Globalt Fokus bestræber sig på at være en konstruktiv og indflydelsesrig medspiller i dansk udviklingspolitik og -samarbejde.
Arbejdsgrupper under

DANSK UDVIKLINGSPOLITIK OG -SAMARBEJDE

Netværksgrupper

Vores medlemmer organiserer sig også i forskellige netværk under Globalt Fokus. Du kan læse mere om dem herunder og finde information om, hvordan din organisation kan være med.

Netværk for Konfliktforebyggelse og Fredsopbygning

Netværket for Religion og Udvikling

Monitorering og Evaluerings-netværket

Uddannelsesgruppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus