Skip to main content

              

  • Globalt Fokus støtter bæredygtig omstilling

    xxx

  • Globalt Fokus støtter alle børns ret til at gå i skole
  • Globalt Fokus støtter klimaaktivisters kamp for en grønnere fremtid
  • Globalt Fokus arbejder for en mere retfærdig verden
  • Globalt Fokus støtter op om LGBT+ personers rettigheder
  • Globalt Fokus repræsenterer civilsamfundets stemme


Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.

Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.


Det arbejder vi for

Vi arbejder for at medskabe et stærkt, mangfoldigt og visionært dansk civilsamfund, styrke udviklingssamarbejdet og være en vidende, kritisk, konstruktiv og indflydelsesrig medspiller i dansk udviklingspolitikGennem kapacitetsopbygning, interessevaretagelse, allianceopbygning og vidensindsamling arbejder vi for at fremme:

NYHEDER

GLOBALT FOKUS HAR FÅET NY STRATEGI 

Ved generalforsamling 2023 vedtog Globalt Fokus´ medlemmer enstemmigt en ny strategi for platformen. Strategien er udviklet gennem en samskabende proces mellem medlemmer, styregruppen og sekretariatet. Strategien ´I fællesskab for global bæredygtig forandring´ vil de næste fire år lede arbejdet for at styrke vores fællesskab og forstørre vores indflydelse for sammen at skabe mærkbare fremskridt indenfor bæredygtighed, rettigheder og magtbalancer. 

Dansk civilsamfund giver input til FN’s fremtid
Dansk civilsamfund giver input til FN’s fremtid

FN-systemet trænger til fornyelse og reformer, hvis institutionen fortsat skal være relevant som global aktør. Det er rammen for det kommende topmøde Summit of the Future, hvor en såkaldt Pagt for Fremtiden forventes vedtaget i september. I starten af februar præsenterede FN et udkast til pagten, og i den forbindelse samlede Globalt Fokus og Udenrigsministeriet det danske civilsamfund til konsultation. 

Læs mere

VI SØGER POLITISK STUDENTERMEDHJÆLPER
VI SØGER POLITISK STUDENTERMEDHJÆLPER

Vil du bidrage til arbejdet med at sikre civilsamfundets indflydelse på udviklingen af verden gennem danske og internationale politiske processer? Så har du nu muligheden for at søge stillingen som politisk studentermedhjælper hos Globalt Fokus, hvor du vil få indblik i og bidrage til vores arbejde indenfor politisk interessevaretagelse, analyse og indsatser for at skabe indflydelse.

Læs mere

VI SØGER TO BEVILLINGSKONSULENTER TIL TIDSBEGRÆNSEDE OPGAVER
VI SØGER TO BEVILLINGSKONSULENTER TIL TIDSBEGRÆNSEDE OPGAVER

Globalt Fokus søger to bevillingskonsulenter med til fagligt at vurdere og indstille ansøgninger til FRi Puljen under Fundamental Rights Initiative i foråret 2024. FRi støtter beskyttelse og promovering af grundlæggende rettigheder i Danmark. Vi søger konsulenter med erfaring med systematisk sagsbehandling og kendskab til de danske civilsamfundsorganisationer.

Læs mere

Efter tiltrængt overhaling er Puljen for Kapacitetsudvikling igen klar til at støtte læring og innovation i civilsamfundet
Efter tiltrængt overhaling er Puljen for Kapacitetsudvikling igen klar til at støtte læring og innovation i civilsamfundet

Puljen for Kapacitetsudvikling og dens fokus på læring og innovation har været en stærk rød tråd i Globalt Fokus’ 10 års levetid. Det forsætter nu med fornyet og mere tilgængelig ansøgningsproces. Puljeransvarlig glæder sig til at uddele 1,2 mio. kr., nu hvor puljen igen er åben. Hun opfordrer organisationer til at være modige og eksperimentere med ny kreativ metoder og indsatser, selvom det måtte betyde, at man kan fejle.

Læs mere

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Lederskab i civilsamfundet er en særlig disciplin.
Ledelsesopgaven i civilsamfundet er både kompleks og altafgørende for, at vi kan  lykkes med vores visioner. 

Globalt Fokus' Center for Civilsamfundsledelse har skræddersyet fire uddannelsesprogrammer for seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser i civilsamfundet.

Lederskab i civilsamfundet er en helt særlig disciplin. Civilsamfundets ledere spiller en afgørende rolle i at udvikle nye strategier for organisationer i en verden præget af opbrud og forandringer. Ledelsesopgaven er både kompleks og altafgørende for, at organisationer i civilsamfundet lykkes med deres visioner. 

Vi har skræddersyet uddannelser til seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser.

Kommende arrangementer

mandag 04/03 2024, kl. 14:30 - 16:00

Puljeworkshop for FRi Puljen, København

Denne workshop er åben for alle civilsamfundsaktører, der gerne...

tirsdag 12/03 2024, kl. 20:00 - 21:00

Puljeworkshop for FRi Puljen, Online

Denne workshop er åben for alle civilsamfundsaktører, der gerne...

VÆR MED -
for sammen står vi stærkest

Kampen for global retfærdighed har brug for et samlet, stærkt og mangfoldigt civilsamfund, der kritisk og konstruktivt skaber forandring.

Alle danske foreninger og organisationer med udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter kan blive medlem af Globalt Fokus og være med til, at vi sammen kan være en stærk fælles stemme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus