Vi styrker det danske civilsamfund og lokale syd-partneres kapacitetsudvikling og læring
Vi styrker det danske civilsamfund og lokale syd-partneres kapacitetsudvikling og læring
Vi har nu åben for store bevillinger på op til 400.000 kr. i 2024
Deadline for ansøgninger er d. 25. oktober
Ansøgningsrunde for små bevillinger
3-4 årlige ansøgningsrunder med følgende deadlines:
- Næste deadline: 30. august kl. 23.59
- 20. november kl. 23.59 (hvis puljen stadig har midler til uddeling)
VIl du vide mere?
Så kontakt
Jesper Hildebrandt Brix
Senior Ledelsesrådgiver / Koordinator
HVAD KAN I SØGE TIL?
Puljen støtter projekter, som styrker danske civilsamfundsorganisationer i at levere fagligt stærke og effektive indsatser gennem innovation, læring og kapacitetsudvikling, samt at udøve fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udviklings- og humanitære temaer i Syd. Der kan søges støtte til projekter af to forskellige beløbsstørrelser.
HVEM KAN SØGE?
Civilsamfundsorganisationer baseret i Danmark med humanitære eller udviklingsaktiviteter i OECD-DAC lande og deres lokale partnerorganisationer i Syd.
Læs mere om hvilke organisationer, der kan søge Puljen for Kapacitetsudvikling i retningslinjerne.
HVORDAN SØGER I?
I søger ved at udfylde ansøgningsskemaet her på siden. Der findes seperat ansøgningsskema for både store og små bevillinger. Ansøgningskemaerne er kun tilgængelige når puljen er åben for ansøgninger.
Inden I søger, skal I gennemgå retningslinjerne for at sikre, at jeres projekt og aktiviteter opfylder puljens formelle krav.
Alle ansøgninger skal sendes via ansøgningsformularen forneden. Vær opmærksom på at udfyldt data ikke gemmes løbende.
HVORNÅR KAN I SØGE?
Den store bevilling åbner for ansøgningen den. 30. august og deadline er den 25. oktober.
Den lille bevilling åbner for ansøgninger den 5. juli og har deadline for ansøgninger d. 30. august.
FIND RETNINGSLINJER OG ANSØGNINGSFORMULARER HERUNDER.
Vil du vide mere?
EMMA BYRNE
Strategisk Rådgiver og puljeansvarlig
Om puljen for kapacitetsudvikling
Puljen for Kapacitetsudvikling (herefter puljen) understøtter kapacitetsudvikling i danske civilsamfundsorganisationer med humanitære eller udviklingsaktiviteter i OECD-DAC lande og deres lokale partnerorganisationer i Syd. Puljen finansieres af Udenrigsministeriet og forvaltes af Globalt Fokus.
PULJENS FORMÅL
-
At styrke danske civilsamfundsorganisationer i at levere fagligt stærke og effektive indsatser.
-
At understøtte medlemmernes fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udviklings- og humanitære temaer i Syd.
Med puljen ønsker Udenrigsministeriet og Globalt Fokus at styrke udmøntningen af den danske udviklingsbistand. Derfor er rammerne for hvilke projekter, der kan søges støtte til vide i det omfang, at formålet med en ansøgning vurderes at spille ind i puljens overordnede formål: det behov, som projektet skal imødekomme, skal være relateret til ansøgende organisationers aktiviteter i Syd.
Der kan søges støtte til projekter af to forskellige beløbsstørrelser:
1. 100.000-400.000 DKK
2. Op til 50.000 DKK
PULJENS RETNINGSLINJER
Der findes retningslinjer for hver af puljens bevillingsstørrelser.
Læs de relevante retningslinjer inden I søger.
I retningslinjerne finder I vigtige informationer om puljens prioriteter samt beskrivelser af puljens krav, formalia, ansøgnings- og behandlingsprocessen samt administrative retningslinjer.
ANSØGNINGER TIL STORE BEVILLINGER
mellem 100.000-400.000 DKK
mellem 100.000-400.000 DKK
Ansøgningsrunde for store bevillinger i 2024
- Efterårsrunden:
- Åbner for ansøgninger d. 30. august
- Deadline for ansøgninger er d. 25. oktober
Der bliver afholdt online informationsmøde d. 24. september kl. 13-14. For at registrere din deltagelse skriv til
Her finder du gældende formater og retningslinjer, når I enten søger om, har fået eller skal afrapportere på en stor bevilling fra puljen.
Store bevillinger: henviser til bevillinger mellem DKK 100.000-400.000. Store bevillinger uddeles ved to årlige ansøgningsrunder.
Generelle krav:
- Ansøgninger skal følge puljens eksisterende formater og bestå af ansøgningsskema, budget og implementeringsplan. Formater for ansøgninger kan hentes nedenfor.
- Bevillingsmodtagerens forvaltning af bevilling skal ske efter de i 2024 opdaterede administrative retningslinjer. Anmodninger om udbetaling af tilskud, budgetændring eller ændring af projektperiode samt den afsluttende rapportering skal følge puljens formater og retningslinjer. Alle disse kan tilgås nedenfor.
- Sprog: alle formater foreligger på dansk ( engelske versioner kommer i 2024), og ansøgninger kan indsendes på dansk eller engelsk.
ANSØGNINGSFORMULAR FOR STORE BEVILLINGER VIL VÆRE TILGÆNGELIG, NÅR PULJEN ÅBNER.
Bevillingssystemet
Globalt Fokus’ bevillingsudvalg har til formål at træffe beslutning om støtteværdighed for ansøgninger til de store bevillinger under Puljen for Kapacitetsudvikling på baggrund af ansøgninger og indstilling fra Globalt Fokus' sekretariat.
Udvalget består af fire repræsentanter fra Globalt Fokus' medlemsorganisationer med relevant faglig baggrund samt én repræsentant fra CISU. Alle medlemmer vælges som udgangspunkt for en toårig periode.
Puljens bevillingsudvalg
- Mette Kjærtinge, CISU (forperson)
- Rikke Nagell, Aids-Fondet
- Lene Vendelbo, Amnesty International Denmark
- Karen Andersen, Oxfam Ibis
- Camilla Nielsen-Englyst, 100% for børnene
Læs mere om bevillingskriterier og bevilingssystemet i Retningslinjerne for store bevillinger.
Når jeres projekt er færdigt:
- Afsluttende narrativ rapportering
Rapporteringsformat for større bevillinger - Revisionsinstruks
UM instruks 4b - Regnskabsformat
Til regnskabsaflægning opfordrer vi til, at I anvender budgetformatet tilpasset med kolonner, der inkluderer evt. revideret budget og faktisk forbrug.
ANSØGNINGER TIL SMÅ BEVILLINGER
op til 50.000 DKK
op til 50.000 DKK
Ansøgningsrunder for små bevillinger
3-4 årlige ansøgningsrunder med følgende deadlines:
- 20. november kl. 23.59 (hvis puljen stadig har midler til uddeling)
Her finder du gældende formater og retningslinjer, når I enten søger om, har fået eller skal afrapportere på en lille bevilling fra puljen.
Små bevillinger: henviser til bevillinger til og med 50.000 DKK og har 3-4 årlige ansøgningsrunder.
Generelle krav:
- Ansøgninger skal følge puljens eksisterende formater og bestå af ansøgningsskema, stamdataformat og budget. Formater for ansøgninger kan hentes nedenfor.
- Bevillingsmodtagerens forvaltning af bevilling skal ske efter de i 2024 opdaterede retningslinjer. Anmodninger om udbetaling af tilskud, budgetændring eller ændring af projektperiode samt den afsluttende rapportering skal følge puljens formater og retningslinjer til formålet. Alle disse kan tilgås nedenfor.
- Sprog: alle formater foreligger på dansk (engelske versioner kommer 2024), og ansøgninger kan indsendes på dansk eller engelsk.
Bevillingssystemet
Bevillingssystemet for små bevillinger fungerer uafhængigt af bevillingsudvalget. Rådgivning og administration varetages udelukkende af Globalt Fokus’ puljeansvarlig, mens Globalt Fokus' Direktør har bevillingskompetencen. I tilfælde af inhabilitet hos Direktøren overgår bevillingskompetencen til Globalt Fokus’ forretningsudvalg.
Læs mere om bevillingskriterier og bevilingssystemet i Retningslinjerne for små bevillinger her.
Når jeres projekt er færdigt:
- Afsluttende narrativ rapportering
Rapporteringsformat mindre bevillinger (op til 50.000 DKK) - Revisionsinstruks
UM instruks 4b - Regnskabsformat
Til regnskabsaflægning opfordrer vi til, at I anvender budgetformatet tilpasset med kolonner, der inkluderer evt. revideret budget og faktisk forbrug.
FAQ
Nej, det er ikke et krav at være medlem af Globalt Fokus. Find mere information om hvem, der kan søge Puljen for Kapacitetsudvikling, øverst på siden under 'Hvem kan søge?' eller i retningslinjerne.
Læs først retningslinjerne gældende for den størrelse bevilling, som jeres organisation ønsker at søge. Download derefter budgetformatet, som også indeholder en vejledning. Har I yderligere spørgsmål, så kontakt puljeansvarlig via mail på
Det primære formål med Puljen for Kapacitetsudvikling er at styrke danske civilsamfundsorganisationer i at levere fagligt stærke og effektive indsatser, samt at understøtte fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udviklings- og humanitære temaer i Syd.
Puljen lægger stor vægt på, at projektet skal være relateret til de ansøgende organisationers aktiviteter i Syd, men puljen finansierer ikke en høj grad af rejseaktiviteter til Syd.
Læringsproduktet er et konkret produkt – digitalt, fysisk eller begge dele – der samler den viden og læring, som projektet genererer, på en måde så andre organisationer kan få gavn af den.
For de store bevillinger gælder det, at læringsproduktet vejer tungt i bedømmelsen af ansøgningerne, og ansøgende organisationer skal sikre, at læringsproduktet har en karakter, der også muliggør implementering af projektets læring i andre organisationer. Læringsprodukter i form af rapporter godtages som udgangspunkt ikke.
Inspiration til forskellige typer af læringsprodukter kan findes her.
For store bevillinger kan ansøgere forvente at få svar senest fem uger efter ansøgningsfristen via e-mail. Ferieperioder medregnes ikke i de fem uger.
For små bevillinger kan ansøgere forvente at få svar inden 10 arbejdsdage. Der modtages, men behandles ikke ansøgninger i ferieperioder.
Få hjælp til jeres ansøgning
Inden puljens deadline tilbyder Globalt Fokus rådgivning, der klæder ansøgere på til at søge puljen. Henvendelser angående rådgivning skal ske i god tid inden deadline for de store bevillinger for at sikre puljeansvarliges kapacitet til at rådgive alle projekter, der måtte ønske at søge.
Ønsker du mundtlig rådgivning, så kontakt os med dit spørgsmål via mail til
Forud for de store bevillingers ansøgningsrunde afholdes altid et online informationsmøde. Hold øje her på hjemmesiden og Globalt Fokus' nyhedsbrev for mere information.