• Puljen for kapacitetsudvikling

HVAD ER PULJEN FOR KAPACITETSUDVIKLING?

Puljen til kapacitetsudvikling understøtter kapacitetsudvikling og kapacitetsopbygning i danske civilsamfundsorganisationer (CSO’er) med humanitære eller udviklingsaktiviteter i OECD-DAC lande og deres partnere. Puljen finansieres af Udenrigsministeriet, og forvaltes af Globalt Fokus.

Se Ramme for puljen til kapacitetsudvikling for nærmere information om puljens formål og opbygning.

Puljens formål

 • At styrke danske CSO’er i at levere fagligt stærke og effektive indsatser

 • At understøtte medllemmenes fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udviklings- og humanitære temaer i Syd

 • At understøtte medllemmenes fortalervirksomhed indenfor strategiske og aktuelle udviklings- og humanitære temaer i Syd

Herunder finder du ansøgningsformater, retningslinjer og information om bevillingssystemmet.

Ansøgninger og afrapporteringer i 2022 og 2023 skal udfærdiges efter formaterne, der kan findes under Formater og retningslinjer.

Næste Ansøgningsrunder

 • Forårsrunden: Deadline 31. Marts 2023
  Informationsmøde: 27. februar 13.00-14.00 (mere information følger)

 • Efterår: Deadline 6. oktober 2023

Pulje Praxis: Bliv klogere på kapacitetsudvikling

Med henblik på at styrke fokus på kapacitetsudvikling har vi i Globalt Fokus taget initiativ til at udvikle en række korte dokumenter kaldet “Pulje Praxis”, som giver en introduktion til udvalgte kapacitetsudviklings-koncepter, -modeller og -redskaber. “Pulje Praxis” tager så vidt muligt udgangspunkt i erfaringer fra initiativer støttet af Puljen. Målet er på baggrund af eksempler, erfaringer og aktuel tænkning at inspirere kapacitetsudviklingen blandt danske CSOer og deres partnere. Vi tilstræber at udvikle dokumenterne i samspil med de deltagende organisationer. De første dokumenter er udarbejdet, og flere er under opsejling. Nedenfor finder du desuden også en række andet materiale, som dokumenterer en tilgang til kapacitetsudvikling.

Pulje Praxis dokumenter:

Tilgange til kapacitetsudvikling:

Bevillingssystemet

Globalt Fokus’ bevillingsudvalg
Globalt Fokus’ bevillingsudvalg har til formål at træffe afslutninger om støtteværdighed for ansøgninger til procesbevillinger for puljen til kapacitetsudvikling på baggrund af ansøgninger og indstilling fra bevillingskonsulenten. Derudover bidrager udvalget til faglige diskussioner, der skal sikre størst muligst overensstemmelse mellem puljens retningslinjer, rådgivning og bevillingspraksis samt fortsat udvikling af disse.

Udvalget består af fire repræsentanter fra Globalt Fokus’ medlemsorganisationer med relevant faglig baggrund samt én repræsentant fra CISU. Alle medlemmer vælges som udgangspunkt for en toårig periode.

 • Ashton Mandrup, ADRA Danmark
 • Aske Helweg Krarup, Ungdommens Røde Kors, (forperson)
 • Sune Barker, Organisationen LEV
 • Rikke Nagell, Aids-Fondet
 • Mette Kjærtinge, CISU

Bevillingssystem for bevillinger op til DKK 50.000
Bevillingssystemet for aktivitetsbevillinger fungerer uafhængigt af bevillingssystemet for procesbevillinger. Rådgivning og administration varetages udelukkende af Globalt Fokus’ puljerådgiver, mens sekretariatslederen har bevillingskompetencen. I tilfælde af inhabilitet hos sekretariatslederen overgår bevillingskompetencen til Globalt Fokus’ forretningsudvalg.

For mere information om puljen kontakt

Emma Byrne
Strategisk rådgiver

+45 42 41 57 47
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Formater og retningslinjer for Puljen til kapacitetsudvikling
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus