Globalt Fokus koordinerer arbejdsgruppen for klimafinansiering i samarbejde med 92-gruppen. Arbejdsgruppen mødes cirka en gang om måneden for at videndele og udvikle fælles positioner og policy-indspil på tværs af vores og 92-gruppens medlemsorganisationer.
I arbejdsgruppen er der særligt fokus på:
- At holde Danmark op på de klimafinansieringsløfter, de rige lande har givet udviklingslandene i forbindelse med Parisaftalen: 100 mia. USD om året fra 2020 som er nye og additionelle i forhold til udviklingsbistanden
- At 70% af dansk klimabistand gives til klimatilpasning, og 30% til naturbaserede løsninger.
- At FN’s lande øremærker penge til tab og skader af klimaforandringer (‘loss and damage’), bl.a. som del af det nye globale klimafinansieringsmål der skal gælde fra 2025.
Alt dette skal ske gennem ensartede og gennemsigtige opgørelsesmetoder, og det udvikler vi derfor også anbefalinger til.
Internationalt samarbejder Globalt Fokus om klimafinansiering gennem EURODAD (The European Network on Debt and Development).
VIl du vide mere?

REBEKKA BLOMQVIST
POLITISK RÅDGIVER:
UDVIKLINGSPOLITIK og Klima
TELEFON: +45 28 43 89 43
MAIL:

Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
(På barsel)
REBEKKA BLOMQVIST
POLITISK RÅDGIVER:
UDVIKLINGSPOLITIK og Klima
TELEFON: +45 28 43 89 43
MAIL:
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
(På barsel)
Seneste nyheder på klima
6 dogmer for grønning af dansk udviklingsbistand
For hvert år der går ‘grønnes’ dansk udviklingsbistand mere og mere. Det præsenterer både muligheder og udfordringer for udviklingsindsatserne, derfor har Globalt Fokus sammen med medlemmer nu udviklet 6 dogmer, som grønningen af bistanden bør følge for at sikre, at indsatserne fortsat leverer høj kvalitet - også som fattigdomsorienterede indsatser.
Skuffende COP28-forberedelser i Bonn
Globalt Fokus var til COP28-forberedelserne i Bonn, hvor vi havde særligt fokus på menneskerettigheder i klimaaftalerne og civilsamfundets råderum. Klimamødet understregede mistilliden mellem parterne og leverede skuffende resultater - på næsten alt andet end civilsamfundets råderum.
Klimaanalyser: Ingen klimaretfærdighed uden menneskerettigheder og civilsamfundets inddragelse
Klimakrisen er en rettighedskrise, derfor skal netop rettigheder inkluderes i klimaforhandlinger og –aftaler. Civilsamfundet kan være med til at sikre sådan en rettighedsbaseret tilgang til klimaaftaler, hvis de altså må komme ind i forhandlingslokalerne og bidrage med unik lokal ekspertviden. Det handler to nye Global Fokus klimaanalyser om.
Dansk civilsamfund møder verdens første specialrapportør for beskyttelse af miljø og klimaforkæmpere
Globalt Fokus og Grønt Partnerskab møder verdens første FN’s specialrapportør for beskyttelse af miljø- og klimaforkæmpere, Michel Forst, for at drøfte, hvordan vi kan bidrage til at sikre bedre beskyttelse af miljø- og klimaforkæmpere.