Arbejdsgruppen for klimamainstreaming ruster Globalt Fokus’ medlemsorganisationer og andre interesserede organisationer til at integrere klima og miljø i deres politikker, praksisser, programmer og partnerskaber for bl.a at nedbringe udslip af drivhusgasser.
Til det formål har Globalt Fokus i samarbejde med medlemmerne udviklet Klima mainstreaming toolkit, som skal gøre det nemmere at klima-mainstreame sin organisation. Værktøjet består af en tjekliste med 13 benchmarks, og er frit tilgængeligt for alle, der ønsker inspiration til at gøre deres organisation grønnere.
Arbejdsgruppen holder læringsmøder cirka en gang i kvartalet. Her indsamler vi erfaringer med klimamainstreaming og deler viden og inspiration med hinanden, bl.a. med fokus på:
- Samarbejde med virksomheder og lokale partnere om mainstreaming
- Mål og monitorering af CO2-reduktioner i organisationer
- Forandringsledelse af klimamainstreaming
Globalt Fokus er desuden i løbende dialog med Udenrigsministeriet om kravene til klimamainstreaming i Strategiske Partnerskaber, puljer og bilaterale programmer.
VIl du vide mere?
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
Seneste nyheder på Klima
GF analyse: Tillidskrisen i Bonn
Klimaforhandlere fra hele verden mødtes i juni til det årlige Bonn-møde i underkomitéerne til FN’s klimakonvention for at komme så langt som muligt på de presserende klimadagsordener inden COP29 i Aserbajdsjan. Desværre blev Bonn-mødet et billede på den globale tillidskrise mellem det globale nord og syd, og forhandlerne forlod Bonn-mødet uden håndgribelige resultater.
Nye klimamål, børns rettigheder og handlingsplan for kønsligestilling på dagsordenen i Bonn
Globalt Fokus deltager igen i år i det årlige klimaforhandlingsmøde i Bonn, hvor nye klimamål, børns rettigheder, en handlingsplan for kønsligestilling og et nyt mandat til at fremme oprindelige folks deltagelse, indflydelse og viden i klimaforhandlingerneer på dagsordenen, men hvor der også er risiko for en tilbagerulning af ambitionerne.
COP28 analyse: En historisk aftale uden forpligtelser
COP28-aftalen er af mange blevet kaldt historisk, fordi den for første gang eksplicit nævner kilden til klimakrisen: fossile brændsler. Det skete selvom den fossile industris massive tilstedeværelse i Dubai og et civilsamfund, hvis råderum var under pres. På trods af det og den glædelige vedtagelse af fonden til tab og skader i første uge, viste COP28, at der stadigvæk er lang vej til en retfærdig omstilling. Aftalen halter gevaldigt efter bl.a. på særligt finansieringsdelen, ligesom menneskerettighederne heller ikke står centralt.
Globalt Fokus samler medlemmers ekspertise i stor konference
Accelerering af klimahandling er bydende nødvendigt for at opnå Parisaftalen i 2030. Men en retfærdig og effektiv grøn omstilling skal være menneskerettighedsbaseret, for ligesom at klimakrisen fører til en rettighedskrise, kan også klimaindsatser føre til krænkelser af rettigheder. Det stillede vi skarpt på til konferencen ´Fælles veje for rettigheder og klimahandling´.