Arbejdsgruppen for udviklings- og klimapolitik har fokus på klimaretfærdighed. Klima-, miljø- og biodiversitetskriserne kræver politiske løsninger og et fokus på lighed, menneskerettigheder, kollektive rettigheder og det historiske ansvar for klimaforandringer, for at blive løst.
Arbejdsgruppen mødes cirka hveranden måned for at udvikle fælles positioner, analyser og politiske anbefalinger indenfor de områder af klimapolitikken, der er vigtige for medlemsorganisationerne og deres partnere i det globale Syd - eksempelvis:
Arbejdsgruppen har løbende dialog med især Udenrigsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet om danske og internationale politiske processer, eksempelvis FN’s klimaforhandlinger, Danmarks udviklingspolitiske og humanitære strategi, den globale dimension af den danske klimalov- og handlingsplan, danske positioner i EU, Den grønne Klimafond, mv. Dette sker bl.a. gennem Grønt Partnerskab.
Rebekka Blomqvist
Politisk rådgiver:
Udviklingspolitik og klima
Telefon: +45 28 43 89 43
Mail:
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
(På barsel)
Rebekka Blomqvist
Politisk rådgiver:
Udviklingspolitik og klima
Telefon: +45 28 43 89 43
Mail:
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53 34 06 46
(På barsel)
Klimakrisen er en rettighedskrise, derfor skal netop rettigheder inkluderes i klimaforhandlinger og –aftaler. Civilsamfundet kan være med til at sikre sådan en rettighedsbaseret tilgang til klimaaftaler, hvis de altså må komme ind i forhandlingslokalerne og bidrage med unik lokal ekspertviden. Det handler to nye Global Fokus klimaanalyser om.
Globalt Fokus og Grønt Partnerskab møder verdens første FN’s specialrapportør for beskyttelse af miljø- og klimaforkæmpere, Michel Forst, for at drøfte, hvordan vi kan bidrage til at sikre bedre beskyttelse af miljø- og klimaforkæmpere.
I november deltog Globalt Fokus på FN’s 27. klimatopmøde, COP27, som Egypten var vært for. Resultaterne var generelt skuffende for klimaet og for det globale Syd, med undtagelse af én stor sejr: En fond til klimakatastrofer.
Omtrent 40.000 mennesker fra hele verden deltog i FNs klimatopmøde, som blev afholdt i den egyptiske turistby Sharm el-Sheik fra den 6.-19. november.
Efter en dansk valgkamp i klimaretfærdighedens navn gør Globalt Fokus sig klar til næste klimakamp. Denne gang i Sharm el Sheikh i Egypten til FN's klimatopmøde COP27, der starter på søndag. Globalt Fokus har for første gang fået observatørstatus.
Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.