Klimakrisen og biodiversitetskrisen er virkelighed for millioner af mennesker i dag, og det er de fattigste, der rammes hårdest. Civilsamfundet har derfor indgået et Grønt Partnerskab med Udenrigsministeriet. Sammen vil vi fokusere på at udvikle politik, opbygge kapacitet og dele viden om grønne løsninger på udviklingsområdet til gavn for verdens fattigste.
Grønt Partnerskab vil bidrage til et grønt ambitions- og kompetenceløft i udviklingssektoren, give bud på innovative og bæredygtige grønne løsninger samt sikre inddragelse af civilsamfundet i politiske processer og udvikling af programmer.
Det grønne partnerskab arbejder lige nu med tre spor:
- Grønning af udviklingsarbejdet - udvikling af grønne programmer og retningslinjer samt opbygning af grønne kompetencer i sektoren
- Det grønne politiske samarbejde
- Natur, økosystemer og naturbaserede løsninger (NbS)
Partnerskabet er åbent for alle civilsamfundsorganisationer i Danmark, der arbejder med den grønne udviklingsdagsorden. Du kan være med og få mere information om kommende aktiviteter ved at tilmelde dig gennem
Globalt Fokus er sekretariat for Grønt Partnerskab i samarbejde med Udenrigsministeriet. Grønt Partnerskab drives af en teknisk styregruppe med deltagere fra Udenrigsministeriet, CISU, Globalt Fokus og 92-gruppen.
VIl du vide mere?

SEBASTIAN TUE PEDERSEN OVE
STUDENT: KLIMA
MAIL:

Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migrationon
+45 53340646
(På barsel)
SEBASTIAN TUE PEDERSEN OVE
STUDENT: KLIMA
MAIL:
Sigrid Bjerre Andersen
Politisk Rådgiver:
Klima og migration
+45 53340646
(På barsel)
Seneste nyheder på Klima
Splittelsen fra COP29 i Baku fortsat i Haag
Imens vi venter på vurdering fra Den Internationale Domstol i Haag om staters juridiske ansvar i klimakrisen, der forventes at komme senere på året, gør Globalt Fokus status på landenes udtalelser og på den globale splittelse om staters klimaansvar, som både COP29 og høringerne i Haag har understreget.
Historisk høring i Haag: Danmark og Norden misser en vigtig mulighed
Ved Den Internationale Domstol i Haag er en historisk høring skudt i gang. Sagen, som blev rejst af en gruppe unge fra Stillehavsøerne, handler om at fastslå staters juridiske ansvar i forhold til klimakrisen – herunder, hvad de er forpligtet til at gøre for at beskytte mennesker, natur og fremtidige generationer. Men i stedet for at bidrage til forståelsen af klimakrisen som en rettighedskrise, brugte de nordiske lande deres taletid til at så tvivl om Parisaftalens principper.
Analyse: COP29 var en fiasko, men civilsamfundets stærke og vedholdende mobilisering for klimaretfærdighed er ikke til at tage fejl af
I Baku fik verden et nyt, uambitiøst klimafinansieringsmål i form af en langsigtet, men uforpligtende aftale om et beløb, der ikke kommer i nærheden af at dække finansieringsbehovene. Rettigheder og konventioner var også under pres i COP-forhandlingerne i år, og man missede unikke muligheder for at styrke og beskytte særligt udsatte grupper.
COP29: Civilsamfundets anbefalinger
COP29 er den store ‘finans-COP’, hvor der skal aftales et nyt mål for klimafinansiering til det globale syd. Men op til klimatopmødet står de rige lande – herunder Danmark – med et ønske om at udvide kredsen af lande, der skal betale. En genforhandling af bidragsyderne svarer til at genforhandle Parisaftalen, underminere det internationale klimaaftaleregime og være endnu en bremseklods for at lande en aftale. Det danske civilsamfund anbefaler, at Danmark i stedet leverer ambitiøst og solidarisk på det nye mål. Der er behov for mindst 1.000 milliarder dollars i klimafinansiering, som udviklingslandene har akut behov for til at tackle klimakrisen.