Skip to main content

              

 

Are you a member and do have an upcoming event, you want us to include in our kalender?

Please reach out to us at: info@globaltfokus.dk

Download as iCal file
COP29: Bliv klogere på det nye klimafinansieringsmål og være med til at formulere civilsamfundets fælles position
Tuesday 16 April 2024, 14:00 - 15:30

å COP29 til november skal der vedtages et nyt klimafinansieringsmål til at erstatte det nuværende mål om 100 mia. USD årligt fra 2020-2025. Det nye mål vil være afgørende for arbejdet med udviklings- og humanitær bistand i lang tid fremover, da det bl.a. får indflydelse på rige landes samlede støtte til det globale syd, og altså ikke blot deres støtte til klimaindsatser.

Derfor vil 92-gruppen og Globalt Fokus gerne invitere jer til fælles kapacitetsopbygning om det nye klimafinansieringsmål tirsdag d. 16. april kl. 14:00 - 15:30. 

Globalt Fokus og 92-gruppen har udviklet et udkast til en fælles position om klimafinansieringsmålet og hvad Danmark skal kæmpe for i den forbindelse. Vi vil hermed vise danske beslutningstagere, at der i civilsamfundet er et kollektivt ønske om, at målet bliver væsentlig mere ambitiøst end de 100 mia. USD. Vi ønsker samtidig at understrege, at tilstrækkelig finansiering er afgørende for at nå Parisaftalens målsætninger og for at genopbygge tilliden mellem det globale nord og syd. Tilliden er lav, blandt andet fordi det endnu ikke er lykkedes de rige lande at levere de 100 mia. USD de allerede har lovet. Den fælles position understreger også, at klimafinansieringsmålet ikke må udhule udviklingsbistanden, og at det er vigtigt at Danmark har fokus ikke bare på kvantiteten, men også kvaliteten af den fremtidige klimafinansiering. 

Mødet finder sted i lokalet ‘Salen’ hos Globalt Fokus på Rysensteensgade 3.

Foreløbigt program:

  • Introduktion til klimafinansieringsbehovet og det nye mål v. John Nordbo, CARE

  • Præsentation fra organisationer om kvalitet, adgang og rettighedsbaseret finansiering

  • Fælles advocacybudskaber v. Globalt Fokus og 92-gruppen 

  • Workshop med mulighed for at give input til fælles budskaber og kampagnemuligheder

  • Opsamling og videre proces frem mod COP29

Advocacybudskaberne tager udgangspunkt i udkastet til fælles positionen. På baggrund af input ifm. workshoppen vil udkastet blive færdiggjort og sendt til endelig kommentering og tilslutning i slut april. Du opfordres til at læse udkastet inden workshoppen. 

Arrangementet holdes på dansk, med mindre der er ønske om at det bliver på engelsk  - i så fald lad os det vide. 

Kontakt Luna Pedersen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) eller Sigrid Bjerre Andersen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

 

Tilmeld dig herunder

Number attending this event: 29
Sign up for our newsletter

Get news about our work, activities, and events in your inbox (In danish).

Meet us

Rysensteensgade 3
Copenhagen, 1564
Denmark

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


© Global Focus