Skip to main content

              

6 dogmer for grønning af dansk udviklingsbistand

For hvert år der går ‘grønnes’ dansk udviklingsbistand mere og mere. Det præsenterer både muligheder og udfordringer for udviklingsindsatserne, derfor har Globalt Fokus sammen med medlemmer nu udviklet 6 dogmer, som grønningen af bistanden bør følge for at sikre, at indsatserne fortsat leverer høj kvalitet - også som fattigdomsorienterede indsatser.

Over de seneste år har en stigende andel indsatser i den danske udviklingssamarbejde klima, natur eller biodiversitet som hoved- eller delformål. Således lever Danmark i dag op til den målsætning, som regeringen satte i 2021, om at 25 procent af udviklingsbistanden skal gå til klimaprojekter og fem procent til miljø- og biodiversitetsprojekter. 

Denne såkaldte grønning af udviklingsindsatserne tilvejebringer nye muligheder for vigtige synenergier og en holistisk tilgang til bæredygtig udvikling, men også udfordringer, der kan betyde forringelser i de fattigdomsorienterede indsatser, der ikke kan rumme klima, natur eller biodiversitet. Derfor har Globalt Fokus sammen med medlemmer aktive inden for klima- og udviklingsområde nu udviklet seks dogmer for grønningen af dansk udviklingsbistand, som præsenteres i policy paper Grønning af udviklingsbistanden: 6 dogmer for Danmarks klima-, miljø- og naturindsatser i det globale Syd.  

De 6 dogmer vil bidrage til, at de danske globale grønningsambitioner bliver et internationalt eksempel til efterfølgelse og tager ved lære af mange års erfaringer med klimatilpasning, drivhusgasreduktioner og naturbevarelse i udviklingslandene. Samtidig bidrager dogmerne til, at den fattigdomsorienteret tilgang, som dansk udviklingsbistand hviler på, ikke forfordeles, eller at klima, natur eller biodiversitet elementer integreres ugunstigt i udviklingsindsatserne. 

Her finder du policy paper Grønning af udviklingsbistanden: 6 dogmer for Danmarks klima-, miljø- og naturindsatser i det globale Syd. 

Her kan du hente en one-pager, hvor de 6 dogmer bliver præsenteret kortfattet. 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus