Skip to main content

              

Ministerbrev: EU's budget for internationalt samarbejde skal effektivt fremme bæredygtig udvikling

I disse måneder forhandles EU's flerårlige finansielle ramme for 2021-2017 (MFF), herunder de kommende prioriteter for EU's eksterne indsatser. Europa-Kommissionen har i sit forhandlingsudspil foreslået at samle alle EU's udviklingsinstrumenter under et; Instrumentet for Naboskab, Udvikling og Internationalt Samarbejde (NDICI). Globalt Fokus har i den forbindelse indsendt et ministerbrev til udviklingsminister Ulla Tørnæs forud for det seneste møde i FAC-Udvikling (Rådet for Udenrigsanliggender/Foreign Affairs Council) d. 26. november, hvor MFF, NDICI og særligt instrumentets finansielle modaliteter blev drøftet.

 

Globalt Fokus mener, det er afgørende, at EU’s kommende budget for internationalt samarbejde effektivt bidrager til at bekæmpe fattigdom og mindske ulighed samt til at fremme menneskerettigheder, demokrati, retsstatsprincipper og bæredygtig udvikling.

 

I forlængelse af dette har Globalt Fokus en række bekymringer vedrørende de privatsektorinstrumenter, der foreslås af EU Kommissionen i forordningen til NDICI, nemlig Den Europæiske Fond for Bæredygtig Udvikling Plus (EFSD+) og garantien for foranstaltninger udadtil (External Action Guarantee).

 

Globalt Fokus' primære bekymringer går på en række uklarheder omkring, hvordan EFSD+ og garantien for foranstaltninger udadtil skal fungere og implementeres, samt manglende solide standarder og safeguards for miljø- og menneskerettigheder, manglende gennemsigtighed og accountability, den reducerede rapportering og utilstrækkelige kriterier.

 

Læs mere i ministerbrevet her.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus