Skip to main content

              

Post-2015

Globalt Fokus' arbejde med Post2015 foregår gennem en fælles arbejdsgruppe med 92-gruppen. Læs også om arbejdsgruppen om Financing for Development.

 

I efteråret 2015 skal FN’s Generalsekretær præsentere et nyt sæt globale mål, der skal afløse Årtusindmålene, som satte rammerne for globale udviklingsambitioner fra 2000 til 2015. I modsætning til processen omkring formuleringen af de forrige mål, har den igangværende proces været langt mere inklusiv, hvor globale folkelige organisationer har haft mulighed for at komme med deres inputs. FN har i første omgang haft et High Level Panel til at komme med et første bud på et sæt mål, og sidenhen har en Open Working Group (OWG) arbejdet på at integrere et nyt sæt mål med en række Bæredygtighedsmål. Der har været lagt vægt på, at målene ikke blot skulle gælde de fattige lande og deres udvikling, men sætte rammerne for alle lande, således at man fik nogle bæredygtighedsbetragtninger nedfæstet, der kunne virke styrende i forhold til en form for regulering af stadigt mere knappe ressourcer.

 

Den danske regering har engageret sig i processen. Den har været lydhør i forhold til de danske folkelige organisationer, der har været i løbende dialog med ministeriet i dets ageren i forhold til OWG-arbejdet såvel som tidligere. Ligeledes har regeringen, som optakt til High Level Panelets rapport, afholdt en international konference om ulighed som et centralt element, der skal inkluderes i kommende mål. Der er stærkt overlap mellem dette område og Globalt Fokus’ finansieringsområde, der følger det parallelle internationale udviklingsfinansieringsspor (se finansiering af udvikling).

 

Læs mere i Globalt Fokus' arbejdsplan for 2015 her.

 

Publikationer og henvendelser:

 

 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus