Skip to main content

              

Globalt Fokus søger en studentermedhjælper til at bidrage til arbejdet med at fremme menneskerettigheder og demokrati i en digital tidsalder  

Vil du bidrage til arbejdet for, at civilsamfundet deler viden og erfaringer om digitale trusler og muligheder? Og vil du være med til at understøtte civilsamfundets indflydelse på den internationale digitale dagsorden?  Så har du nu muligheden for at søge stillingen som studentermedhjælper med fokus på teknologi og demokrati hos Globalt Fokus.

 Globalt Fokus er en platform for mere end 75 danske folkelige organisationer, der engagerer sig i international udviklings-,  og humanitære aktiviteter og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.  

Globalt Fokus søger en studentermedhjælper, der vil bidrage til arbejdet i det Digitale Demokrati-Initiativ (DDI) og bredt til Globalt Fokus’ arbejde med politisk interessevaretagelse. Sammen med en række andre civilsamfundsorganisationer, indgår Globalt Fokus i partnerskab med de danske og norske Udenrigsministerier og EU i DDI, som støtter lokale organisationer, græsrødder og aktivister i deres kamp for at digitale teknologier beskytter og understøtter demokratiske principper, civilsamfundets frie råderum og menneskerettigheder. Den del af programmet, som Globalt Fokus implementerer  fokuserer på brugen af digital teknologi til at fremme inkluderende demokrati online og offline.  

Som student vil du tage del i sekretariatsbetjeningen af initiativets Advisory Board, et rådgivende organ af civilsamfundsaktører fra den globale majoritetsverden og i udvikling og etablering af det globale digitale læringsforum Knowledge Hub. Du vil få en dyb forståelse for arbejdet med digitale rettigheder globalt, herunder både digitale trusler og muligheder, særligt for civilsamfundsaktører i den globale majoritetsverden. Du vil også få et indblik i udviklingen og udvekslingen globalt af viden og erfaringer med den digitale side af emner som sikkerhed, dokumentation, organisering og interessevaretagelse. 

Derudover vil du bidrage til arbejdet i vores team for politik og analyse og understøtte teamets arbejde med at skabe indflydelse på vegne af Globalt Fokus’ medlemmer overfor politiske beslutningstagere. Arbejdet vil give dig indblik i og forståelse for civilsamfundets interesser, politiske interessevaretagelsesmetoder, positionsudvikling og medlemsinddragelse.    

I stillingen som studentermedhjælper vil du få mulighed for at prøve kræfter med følgende opgaver:  

  • Indgå i det administrative arbejde med at koordinere og facilitere DDIs Advisory Boards møder og aktiviteter, fx som tovholder på dagsordner og referater, samt i kommunikationen af organets input til initiativets øvrige implementerende partnere og styregruppe. 
  • Indgå i planlægning og facilitering af begivenheder i det globale digitale læringsforum Knowledge Hub i tæt samarbejde med internationale partnere. 
  • Indgå i administration af Globalt Fokus’ bevilling under DDI, såsom bilagshåndtering og afrapportering, og løbende kommunikation med initiativets øvrige partnere i civilsamfundet, samt Udenrigsministeriet. 
  • Monitorering af internationale fora om digitale rettigheder, teknologipolitik og -regulering, samt analyse og formidling af viden og erfaring om ny teknologisk udvikling og dens betydning for demokrati og menneskerettigheder mellem Global Fokus’ danske medlemsorganisationer, deres partnere globalt og i bredere netværk. 

Desuden vil du støtte det øvrige team omkring politisk interessevaretagelse med opgaver såsom:  

  • Planlægning, logistik og praktik ifm. møder og events.   
  • Bidrage til skriftligt arbejde, f.eks. ifm. rapporter, analyser og politiske papirer. 
  • Administrative opgaver, der kan skabe overblik og systematik i vores arbejde.
  • Monitorering af processer i det politiske system 

For at søge stillingen skal du være i gang med en relevant videregående uddannelse og have kendskab til den digitale dagsorden og interesse for dens sammenhænge og brudflader med demokrati, menneskerettigheder og civilsamfund. 

Derudover lægger vi vægt på, at studentermedhjælperen er skriftligt velformuleret, struktureret, initiativrig, ansvarlig og engageret. Derudover er det et plus at have erfaring med og/eller faglige forudsætninger inden for flere af følgende områder:  

  • Du har erfaring med administrative opgaver og har en systematisk tilgang til dit arbejde. 
  • Du har solide IT-færdigheder og en forståelse for digital sikkerhed, samt fingeren på pulsen for, hvad der er på vej over den digitale horisont. 
  • Derudover må du meget gerne have praktisk erfaring med afvikling af begivenheder, facilitering af møder, og dynamikker i tværfaglige og tværkulturelle fællesskaber. 
  • Du har stærke engelskkundskaber, skriftlige og mundtlige, da en væsentlig del af arbejdet foregår på engelsk.  Det daglige arbejdssprog på sekretariatet er dog dansk. 
  • Du har gode skriftlige og analytiske kundskaber, inklusive erfaring med at læse kompliceret materiale og finde frem til de vigtigste og mest relevante pointer og formidle dem.

I arbejdet hos Globalt Fokus skal du gerne kunne:  

  • Arbejde selvstændigt, men også være god til at samarbejde  
  • Have let ved at indgå i dialog med nye mennesker  
  • Gå entusiastisk til såvel analytisk som praktisk arbejde  

Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt sekretariat, hvor vi sætter tillid og ansvar højt. Du vil også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops. Vi vægter værdier som lighed, solidaritet og ikke-diskrimination højt og forventer det samme fra dig. 

Opstart er snarest muligt, og stillingen er i udgangspunkt berammet til 15 timer om ugen.   

For yderligere oplysninger om stillingen, kontakt teknologirådgiver Henrik Chulu: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  / +45 5355 7642.  

Frist for ansøgning er senest søndag d. 15. september, 2024 kl. 23.59. 

Samtaler forventes afholdt d. 17.-18. september. 

Ansøg via den krypterede formular nedenfor. Dine data bliver opbevaret fortroligt og vil blive slettet efter ansættelsesrunden er overstået. 

  

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus