Skip to main content

              

Globalt Fokus søger ny alsidig kommunikationsrådgiver 

Er du en stærk formidler med globalt udsyn? Er du god til at kommunikere bredt og tilgængeligt uden at simplificere og miste nuancerne i stof, der til tider kan være kompliceret og teknisk? Interesserer du dig for udviklingspolitik, EU og civilsamfundets arbejde for at skabe global bæredygtig udvikling? Så har du nu mulighed for at blive en del af et ambitiøs og dedikeret sekretariat, hvor der er højt til loftet og plads til udvikling.

Globalt Fokus er en samlende platform, der sammen med og på vegne af knap 80 medlemsorganisationer arbejder for at påvirke og bidrage til dansk udviklingssamarbejde og medskabe en mere lige, retfærdig og fredelig verden, der er båret af et stærkt og solidarisk civilsamfund.  

Vores arbejde går på to ben; gennem interessevaretagelse, analysearbejde og vidensdeling søger vi indflydelse og forandring og gennem kapacitetsudvikling, erfaringsudveksling og allianceopbygning styrker og samler vi det danske civilsamfund, der arbejder med udvikling, humanitære indsatser og den globale grønne dagsorden. På begge områder spiller kommunikation en vigtig rolle. 

Vi styrker nu vores kommunikationsarbejde med en ny medarbejder, der skal være med til at løfte vores generelle og brede kommunikationsindsatser, samtidigt med at du bliver en vigtig del af og får medansvar for at løfte en hel ny Globalt Fokus indsats omkring det kommende dansk EU-formandskab: ´Towards an open, fair and sustainable Europe in the world´.

Baggrund:  

Danmark er en stærk udviklingspolitisk aktør og på flere områder et foregangsland, men det er sammen og gennem EU, at Danmark bedst kan sætte et globalt aftryk og skubbe på for en bæredygtig udviklingspolitik. Under det danske formandskab i 2025 vil Globalt Fokus derfor gennem interessevaretagelse og fortalervirksomhed arbejde for, at EU’s globale rolle er højt på regeringens og danske beslutningstageres dagsorden. Geopolitiske konflikter og nye alliancer udfordrer i disse år internationale forhold, menneskerettighederne og demokrati. Samtidigt skaber EU-medlemslandenes prioriteter og forskellige positioner og håndhævelse af folkeretten i fbm. krige og konflikter mistillid til EU. Det er derfor, vigtigt at genstyrke EU's position i verden som nøgleaktør i at fremme global bæredygtig udvikling gennem ​ligeværdige partnerskaber, menneskerettigheder, et frit civilt rum globalt samt passende og retfærdig finansiering.

Som ny kommunikationsrådgiver hos Globalt Fokus vil du være med til at konceptudvikle, designe, producere og koordinere kommunikationsindsatser omkring ´Towards an open, fair and sustainable Europe in the world´. Samtidigt vil du i tæt samarbejde med Globalt Fokus´ kommunikations- og presseansvarlig varetage sekretariatets generelle kommunikationsopgaver, der indebærer alt fra kommunikation til medlemmer og interessenter via nyhedsbrev, hjemmeside og SoMe til påvirkning af den offentlige debat gennem debatindlæg og pressearbejde til strategisk kommunikation, der understøtter vores interessevaretagelse, til udarbejdelse og udbredelse af analyser om udviklingspolitiske og globale tendenser, samt udvikling af kommunikationsstrategier og planer i fbm. events og konferencer.

Kvalifikationer: 

 • Relevant uddannelse eller dokumenteret og konkret arbejdserfaring indenfor kommunikation 
 • Kendskab til udviklingspolitik, EU og/eller globale forhold 
 • Alsidig kommunikatør, der kan formidle skriftligt og meget gerne også gennem video og grafik. Erfaring med at arbejde i kreative programmer som Adobe og Canva samt i CMS-systemer og Mailchimp er en fordel 
 • Erfaring med SoMe-formidling og -tendenser 
 • Kendskab til politiske processer og flair for politisk kommunikation er en fordel 
 • Erfaring fra civilsamfundsorganisationer er en fordel

Vi forventer, at du trives i en omskiftelig hverdag med forskellige typer kommunikationsopgaver, fra lavpraktisk kommunikation, som at opdatere hjemmesiden, designe SoMe-indhold til udvikling af kommunikationsstrategier og redigering af analyser og rapporter. Derfor skal du være god til at prioritere i opgaver og bevare overblikket. 

Vi forventer ikke, at du har lang erfaring på arbejdsmarkedet, til gengæld er du selvstændig, struktureret og kreativ. Desuden, har du en grundlæggende forståelse for og føler dig repræsenteret i Globalt Fokus’ overordnede vision og mission som samlende platform

Vi tilbyder :

 • Et job i et dynamisk sekretariat med engagerede, ambitiøse og dygtige kolleger 
 • Du vil få høj grad af medbestemmelse og mulighed for at sætte dit præg på projektet ´Towards an open, fair and sustainable Europe in the world´ fra start
 • Du bliver en del af en arbejdskultur, hvor vi løfter i fællesskab til fordel for en vigtig og meningsfuld sag 
 • Hyggeligt kontor i hjertet af København med mulighed for hjemmearbejde op til to dage om ugen  

Ansættelsesvilkår :

Stillingen er en projektansættelse fra 1. oktober 2024 til 31.december 2026. Løn og arbejdsvilkår følger Globalt Fokus’ husaftale.
Du vil referere til Globalt Fokus´ kommunikations- og presseansvarlig og arbejde tæt med projektlederen på ´Towards an open, fair and sustainable Europe in the world´ og teamleder for Politik og analyse. Men kommunikation er en funktion, der understøtter alt vores arbejder, derfor vil du samarbejde med kollegaer på tværs af hele sekretariatet.  

Ansøgningsprocessen :

Stillingen søges ved at indsende en motiveret ansøgning og CV til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.senest  d. 14. august. kl.23.59. Skriv “Kommunikationsrådgiver” i emnefeltet. Første samtaler forventes afholdt i starten af uge 34.

Spørgsmål til jobbet eller ansættelsesprocessen kan henvendes efter d. 5. august til kommunikations- og presseansvarlig Norma J. Martinez Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den./+45 2517 4863.
NB: Globalt Fokus afventer p.t. endelig svar om bevilling til ´Towards an open, fair and sustainable Europe in the world´ fra EU, som forventes at falde på plads i august. Den endelige besættelse af ovenstående stilling er betinget af midler til rådighed under bevillingen. 

En af Globalt Fokus’ kerneværdier er mangfoldighed, og vi opfordrer alle interesserede i at søge jobbet uanset køn, etnisk baggrund, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Vi ser frem til at læse din ansøgning. 

 

 • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus