Skip to main content

              

Globalt Fokus søger en struktureret puljerådgiver til at støtte menneskerettighedsforkæmpere og aktivister i fare 

Vil du være med til at yde støtte til menneskerettighedsforkæmpere og civilsamfundsorganisationer i det globale syd? Så er dette lige jobbet for dig. Globalt Fokus søger en ny puljerådgiver til at indgå i forvaltningen af puljemidler til menneskerettighedsforkæmpere i fare gennem akutpuljen Claim Your Space. 

Globalt Fokus har fået forlænget og udvidet vores bevilling til Claim Your Space akutpulje, og vi søger i den forbindelse en ny kollega. Claim Your Space er en pulje, der yder akut støtte til menneskerettighedsforkæmpere og civilsamfundsaktivister i fare, samt yder støtte til koalitioner af civilsamfundsorganisationer til at beskytte og udvide civilsamfundets råderum ud i verden.  

Om jobbet 

Vi søger en ny puljerådgiver, der kan indgå i forvaltningen af Claim Your Space puljen og bidrage til Globalt Fokus’ arbejde med at støtte danske civilsamfundsorganisationers partnere i det globale syd. Vi søger en person, der har erfaring med og/eller interesse i puljearbejde og internationalt civilsamfundsengagement. En person som er superstruktureret, en systematisk administrator, og som mestrer overblikket over flere processer på samme tid.  

Som vores nye kollega bliver du primært ansvarlig for behandling og vurdering af puljeansøgninger og kommunikation med ansøgere og bevillingshavere i det globale syd og deres danske partnerorganisationer. puljerådgiveren vil være ansvarlig for at administrere samtlige skridt af behandlingsprocessen, hvilket indbefatter behandling af ansøgninger, verificering og sikkerhedstjek af ansøgere i samarbejde med deres danske partnerorganisationer, udarbejdelse af kontrakter til bevillingsmodtagere og facilitering af udbetalinger, samt behandling af den afsluttende afrapportering. puljerådgiveren vil endvidere bidrage til arbejdet med at opdatere kontraktformater og puljedokumenter, såvel som at opdaterer og videreudvikle interne puljeforvaltningsværktøjer og systemer. Du vil derudover også være ansvarlig for overholdelse af retningslinjer, compliance-forhold og afrapportering til Udenrigsministeriet.  

I tillæg vil du komme til at indgå i en række andre aktiviteter under Claim Your Space, herunder udarbejdelsen af læringsprodukter om puljens arbejde, såvel som analyser og nyhedsartikler om civilsamfundets råderum og støtte til det danske og internationale CSO-miljø på baggrund af erfaringer fra puljen i samarbejde med vores kommunikationsteam. Derudover vil du komme til at bidrage til arbejdet med at koordinere erfaringsudveksling med internationale partnere, såvel som med Globalt Fokus’ danske medlemsorganisationer, om fleksible støtteformer til civilsamfundsaktører gennem workshops og læringsaktiviteter.  

Globalt Fokus ønsker, at Claim Your Space skal fortsætte udviklingen som en agil og brugervenlig pulje, der prioriterer ansøgeres behov og udforsker nye løsninger på de mest presserende udfordringer for det globale civilsamfund. Samtidig ønsker Globalt Fokus, at puljen i højere grad bliver en integreret del af organisationens strategiske arbejde. Puljerådgiveren forventes derfor ligeledes at arbejde for at samtænke puljens fokus med Globalt Fokus’ overordnede vision og samtænke puljeaktiviteter med resten af organisationens strategiske aktiviteter i samarbejde med vores andre puljerådgivere og teams samt indgå i Globalt Fokus’ bredere arbejde med at støtte civilsamfundets råderum. Du vil være tilknyttet Team Fællesskab, som bl.a. udgøres af puljerådgivere og netværksrådgiver udover en teamleder. Teamets formål er bl.a. at sikre koordinering, udvikling og kvalitetssikring af Globalt Fokus puljer. 

Forventninger til dig 

For at kunne trives i denne stilling og lykkes med opgaven forventes du at have erfaring med og/eller kendskab til civilsamfundsarbejde i en international kontekst og gerne erfaring med projektarbejde i det globale syd. Du har nogen erfaring med eller mod på at lære administration af tilskudsmidler og projektarbejde – gerne fra en civilsamfundsorganisation eller lignende. Du har muligvis også arbejdet med eller har interesse i at lære om forvaltning af bevillinger fra Danida og/eller internationale donorer, herunder med compliance-forhold, afrapportering og donor-kommunikation. Konkret erfaring med puljeforvaltning og ansøgningsprocesser, herunder vurderingskriterier og budgetter, vil ligeledes være en fordel. 

Du har særdeles stærke engelskkundskaber, skriftlige og mundtlige, da det meste af arbejdet foregår på engelsk, og du har solide Excel og IT-skills og god forståelse for online-sikkerhed.  

Du har en relevant akademisk uddannelse, f.eks. indenfor samfundsfag, forvaltning eller lignende. 

Som person ser vi gerne, at du er opsøgende og selvstændig og går til opgaver med en struktureret og løsningsorienteret tilgang. Vi forventer endvidere, at du prioriterer grundighed og tålmodighed i dit arbejde og kan indgå som en ligeværdig del af et team, der samarbejder systematisk og effektivt om opgaven. Du trives i et krydsfelt mellem strategiske, administrative og logistiske opgaver og lægger vægt på konsistent og tydelig kommunikation i samarbejdet med andre.  

Erfaring med at organisere større events, gerne i internationalt regi, er et plus. Derudover er du robust og i stand til at kommunikere respektfuldt med mennesker fra forskellige baggrunde og kulturer. Slutteligt, har du en grundlæggende forståelse for og føler dig repræsenteret i Globalt Fokus’ overordnede vision og mission som samlende platform.  

Om Globalt Fokus 

Globalt Fokus er en samlende platform for danske civilsamfundsorganisationer engageret i internationale udvikling, humanitære indsatser og den grønne dagsorden. Gennem national og international politisk interessevaretagelse samt styrkelse af vores cirka 80 medlemmer arbejder vi for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Vi tilbyder en arbejdsplads med plads til at gøre stillingen til din egen, og med ambitiøse kolleger, der alle brænder for en meningsfyldt vision.   

Vi tilbyder 

  • Et job i et dynamisk sekretariat med engagerede, ambitiøse og dygtige kolleger med en arbejdskultur, hvor vi løfter i fællesskab til fordel for en vigtig og meningsfyldt sag  
  • Et job der er forankret internationalt med rig mulighed for at indgå i stærke faglige internationale fællesskaber 
  • En høj grad af medbestemmelse og mulighed for at gøre jobbet til dit eget 
  • Tæt samarbejde med kolleger på tværs af tematikker, samt med Globalt Fokus´ medlemsorganisationer fra det danske CSO-miljø 
  • Hyggeligt kontor i hjertet af København med mulighed for hjemmearbejde op til to dage om ugen 

Ansættelsesvilkår 

Stillingen er i udgangspunktet en fuldtidsansættelse med opstart 1. oktober eller snarest muligt derefter. Lønnen følger Globalt Fokus’ lønstruktur.  

Ansøgningsprocessen 

Stillingen søges ved at indsende en motiveret ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest senest d. 14. august. kl.23.59. Skriv “Puljerådgiver” i emnefeltet. Første samtaler forventes afholdt i uge 34. 

Spørgsmål til jobbet eller ansættelsesprocessen kan henvendes til puljerådgiver Kristian Kopp på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 5339 8843.  

NB: Globalt Fokus er p.t. i samtale med Udenrigsministeriet om den fortsatte implementering af Claim Your Space bevillingen. Den endelige besættelse af ovenstående stilling er betinget af midler til rådighed under bevillingen. 

En af Globalt Fokus’ kerneværdier er mangfoldighed, og vi opfordrer alle interesserede i at søge jobbet uanset køn, etnisk baggrund, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Vi ser frem til at læse din ansøgning. 

 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus