Skip to main content

              

Julehilsen: Restitution og selvomsorg midt i ufred og konflikt

Kære alle, 
Der er ikke mange dage til, at kontorerne bliver tomme, mailstrømmen stilner af, og computerne lukket ned for i en stund at have en blank kalender.  

Vores branche er fuld af ildsjæle, engagerede, dedikerede mennesker med et stort ønske om at gøre en forskel. Det er et stærkt udgangspunkt for vores arbejde, for at styrke global solidaritet, for at skabe vigtige resultater, politisk forandring, og gode indsatser ude i verden.

Vi ved, at restitution, hvile, ro og nærvær er afgørende for krop og sjæl, og måske særligt således, at alle, der brænder for en sag, ikke brænder så meget, at de brænder ud.  

Men hvor let er det at gå på juleferie og lukke ned for arbejdet, når der er hæslige krige i Gaza og i Ukraine, når der er ufred og usikkerhed fra Sahel til Syrien og fra Yemen til Mexico, når retfærdig klimahandling til stadighed udebliver, og verden generelt er polariseret? Når vi qua vores arbejde har de berørte steder tæt under huden, har kollegaer, der lever og dør i utryghed, kollegaer som er i beredskab og følger hver en nyhed, der tikker ind. 

Det er der ikke noget let eller oplagt svar på, for at søge restitution og ro i sådan en tid og i en sektor som vores er forbundet med dilemmaer og for mange endda forbundet med dårlig samvittighed. Men en del af svaret må ufravigeligt være vigtigheden af omsorg. Omsorg for andre og for os selv, omsorg som forudsætning for bæredygtighed i vores organisationer og vores arbejdsliv.  

Omsorg, der går hånd i hånd med handling – men efter en god lang juleferie med tid til nærvær, ro og refleksion og alle de elementer, der også betyder noget i vores liv.  

På vegne af Globalt Fokus vil jeg gerne sige stort tak for i år, for godt samarbejde, gode diskussioner, vigtige resultater og urokkelig kampgejst. Vi glæder os til at fortsætte kampen for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden sammen med jer til næste år.   

De varmeste julehilsner 
Mette Müller Kristensen 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus