Skip to main content

              

Vi søger studentermedhjælper til at bidrage til at støtte rettighedsforkæmpere  

Vil du bidrage til arbejdet med at sikre, at menneskerettighedsforkæmpere rundt omkring i verden kan operere frit uden indskrænkninger af ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed? Så har du nu muligheden for at søge stillingen som studentermedhjælper med fokus på civilsamfundets råderum hos Globalt Fokus.

Globalt Fokus er en platform for mere end 80 danske folkelige organisationer, der engagerer sig i globale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.  

Globalt Fokus søger en studentermedhjælper, der vil bidrage til arbejdet omkring civilsamfundets råderum og støtte til menneskerettighedsforkæmpere gennem vores Claim Your Space-pulje. Claim Your Space er en akutpulje for menneskerettighedsforkæmpere, der har brug for finansiel støtte som følge af trusler og repression. Desuden er Globalt Fokus som en del af Claim Your Space sekretariat for et globalt netværk af organisationer, der ligeledes giver støtte til menneskerettighedsforkæmpere. 

Som student vil du få en dyb forståelse for indskrænkningen af civilsamfundets råderum rundt omkring i verden og civilsamfundets arbejde med at kæmpe for retten til at ytre sig, forene sig og forsamle sig for at skabe social og politisk forandring. Du vil også få et indblik i, hvordan dansk civilsamfund kan støtte mennesker, bevægelser og organisationer, som oplever restriktioner af ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed.  

 I stillingen som studentermedhjælper vil du få mulighed for at prøve kræfter med følgende opgaver: 

 • Indgå i det administrative arbejde med forvaltningen af Claim Your Space-puljen, som f.eks. opdatering af tracking-systemer, organisering og opdatering af bevillingsdokumenter, compliance-forhold, afrapportering, og løbende kommunikation.  
 • Indgå i planlægning og facilitering af møder i et globalt netværk af organisationer, samt onboarde nye medlemmer til netværkets digitale platform. 
 • Indgå i organisering af internationale konferencer, inkl. planlægning, logistik og i udviklingen af program og indhold.  
 • Assistere med erfaringsudveksling med Global Fokus’ danske medlemsorganisationer om støtte til deres partnere i det Globale syd gennem workshops og læringsaktiviteter. 
 • Assistere med udarbejdelsen af analyser og nyhedsartikler om civilsamfundets råderum og støtte til det danske og internationale CSO-miljø.   

Desuden vil du støtte det øvrige team omkring civilsamfundets råderum med opgaver såsom: 

 • Planlægning, logistik og praktik ifm. møder og events (både online og offline), herunder at lave invitationer og sende information og opfølgning til deltagere.  
 • Bidrage til skriftligt arbejde, f.eks. ifm. rapporter, analyser og politiske papirer. 
 • Administrative opgaver, der kan skabe overblik og systematik i vores arbejde. 

For at søge stillingen skal du være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til menneskerettigheder og civilsamfundet. Herudover lægger vi vægt på, at studentermedhjælperen er skriftligt velformuleret, selvstændig, engageret og (om)hyggelig. Derudover er det et plus at have erfaring med og/eller faglige forudsætninger inden for flere af følgende områder: 

 • Du har erfaring med administrative opgaver og har en struktureret og systematisk tilgang til dit arbejde. Du har solide Excel og IT-skills og god forståelse for online-sikkerhed. Derudover må du meget gerne have erfaring med puljearbejde, ansøgningsprocesser, herunder vurderingskriterier og budgetter, og compliance-forhold.   
 • Du har stærke engelskkundskaber, skriftlige og mundtlige, da det meste af arbejdet foregår på engelsk. 
 • Du har praktisk erfaring med planlægning og organisering af events og workshops med deltagere fra forskellige lande.
 • Du har gode skriftlige og analytiske kundskaber, inklusive erfaring med at læse kompliceret materiale og finde de vigtigste og mest relevante pointer og formidle dem 

I arbejdet hos Globalt Fokus skal du gerne kunne: 

 • Arbejde selvstændigt, men også være god til at samarbejde
 • Have let ved at indgå i dialog med nye mennesker
 • Gå entusiastisk til såvel analytisk som praktisk arbejde  

Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt sekretariat, hvor vi sætter tillid og ansvar højt. Du vil også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops. Vi vægter værdier som lighed, solidaritet og ikke-diskrimination højt og forventer det samme fra dig.      

Opstart er snarest muligt, og stillingen er i udgangspunkt på 15 timer om ugen.  

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos puljerådgiver Kristian Kopp Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  / +45 5339 8843.  

Frist for ansøgning er senest den 6. november, 2023 

Samtaler forventes afholdt i uge 46. Ansøgning og cv sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og mærkes ’Studentermedhjælper CYS 2023’ i emnefeltet.  

 • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus