Skip to main content

              

Globalt Fokus søger struktureret netværksrådgiver til at koordinere internationalt netværk

Er du motiveret for og har erfaring med at arbejde for at beskytte civilsamfundets råderum og vil gøre dette i tæt samarbejde med partnere fra hele verden? Så har vi lige jobbet for dig. Globalt Fokus søger en ny netværksrådgiver til at koordinere samarbejdet med internationale partnere og donorer og til at forvalte puljemidler til menneskerettighedsforkæmpere i det Globale Syd.

Globalt Fokus har fået godkendt en forlængelse af vores Claim Your Space bevilling fra Udenrigsministeriet, som er en pulje, der yder akut støtte til menneskerettighedsforkæmpere og civilsamfundsaktivister i det Globale Syd, der er i fare. Under Claim Your Space bevillingen koordinerer Globalt Fokus ligeledes et netværk af internationale civilsamfundsorganisationer, Building Responses Together-netværket (BRT), der alle arbejder med rapid response støttemekanismer.

Vi søger nu en medarbejder, der kan sikre den videre opbygning og udvikling af BRT-netværket, og som kan indgå i forvaltningen af Claim Your Space. Vi søger en person, der har erfaring med puljeforvaltning og internationalt civilsamfundsengagement. En person, som er super struktureret, en dygtig planlægger, og som mestrer det store overblik over flere sammenspillende arbejdsforløb på samme tid. En person der er villig til at gå forrest og tage initiativ, og som kan være den drivende kraft i processer med mange aktører.

Om jobbet

Som vores nye medarbejder bliver du ansvarlig for at koordinere den fortsatte opbygning og udvikling af BRT-netværket. Dette indbefatter planlægning og facilitering af faste møder med netværkets styregruppe og onboarding af nye medlemmer, såvel som koordinering af den videre udvikling og løbende forbedring af netværket og dets samarbejdsplatforme.

Du vil endvidere være ansvarlig for at organisere internationale konferencer for netværkets medlemmer med henblik på community building, networking og løbende videreudvikling og forbedring af netværket. Du vil i den forbindelse være ansvarlig for planlægning og logistik, samt for udviklingen af program og indhold i samarbejde med medlemmerne af BRT-styregruppen.

Du vil ligeledes stå for udarbejdelsen af analyser og tendensartikler om civilsamfundets råderum og støtte til   det danske og internationale CSO-miljø på baggrund af erfaringer fra BRT-netværket, samt til den brede offentlighed. Derudover vil du koordinere erfaringsudveksling med Global Fokus’ danske medlemsorganisationer om fleksible støtteformer til protestbevægelser og uformelle aktører gennem workshops og læringsaktiviteter.

Du forventes også at indgå i forvaltningsarbejdet med Claim Your Space bevillingen, herunder vurdering af ansøgninger til Claim Your Space puljen og kommunikation med ansøgere og bevillingshavere i det Globale Syd. Du vil deltage i arbejdet med at administrere tilskudsmidler fra udenrigsministeriet og internationale donorer, herunder compliance-forhold, afrapportering, og løbende kommunikation.

Forventninger til dig

For at kunne trives i denne stilling og lykkes med opgaven forventes du at have erfaring med civilsamfundsarbejde i en international kontekst og gerne erfaring med projektarbejde i det Globale Syd. Du har ligeledes erfaring med planlægning og organisering af internationale konferencer og events for deltagere fra forskellige lande.

Du har erfaring med administration af tilskudsmidler og/eller projektledelse – gerne fra en civilsamfundsorganisation eller lignende. Du har arbejdet med bevillinger fra Danida og/eller internationale donorer, herunder med compliance-forhold. Du har også gerne erfaring med puljeforvaltning og ansøgningsprocesser, herunder vurderingskriterier og budgetter.

Du har stærke engelskkundskaber, skriftlige og mundtlige, da det meste af arbejdet foregår på engelsk, og du har solide Excel og IT-skills og god forståelse for online-sikkerhed. 

Du har en relevant akademisk uddannelse, f.eks. indenfor samfundsfag, forvaltning eller lignende.

Som person ser vi gerne, at du er opsøgende, selvstændig og går til opgaver med en struktureret og løsningsorienteret tilgang. Du befinder dig godt i en koordinerende rolle og kan selvstændigt drive inklusive processer med vidt forskellige typer aktører mod et fælles mål. Samtidig står du ikke tilbage for at tage initiativet for at sikre fremdrift og momentum og sørge for, at de fastsatte deadlines bliver mødt. Du trives i et krydsfelt mellem strategiske, administrative og logistiske opgaver og lægger vægt på konsistent og tydelig kommunikation i samarbejdet med andre og er villig til og sætter pris på at indgå i ligeværdig sparring med kolleger på sekretariatet for i fællesskab at udføre aktiviteter og strategisk planlægning. Derudover har du en grundlæggende forståelse for og føler dig repræsenteret i Globalt Fokus’ overordnede vision og mission som samlende platform.

Om Globalt Fokus

Globalt Fokus er en samlende platform for danske civilsamfundsorganisationer engageret i internationale udviklings-, miljø, og humanitære aktiviteter. Gennem national og international politisk interessevaretagelse samt styrkelse af vores ca. 80 medlemmer arbejder vi for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Vi tilbyder en arbejdsplads med plads til at gøre stillingen til din egen, og med ambitiøse kolleger, der alle brænder for en meningsfyldt vision. 

Vi tilbyder

  • Et job i et dynamisk sekretariat med engagerede, ambitiøse og dygtige kolleger med en arbejdskultur, hvor vi løfter i fællesskab til fordel for en vigtig og meningsfyldt sag 
  • Et job der er forankret internationalt med rig mulighed for at indgå i stærke faglige internationale fællesskaber.
  • En høj grad af medbestemmelse og mulighed for at gøre jobbet til dit eget
  • Tæt samarbejde med kolleger på tværs af tematikker, samt med Globalt Fokus´ medlemsorganisationer fra det danske CSO-miljø
  • Hyggeligt kontor i hjertet af København med mulighed for hjemmearbejde op til to dage om ugen

Ansættelsesvilkår

Stillingen er i udgangspunktet en fuldtidsansættelse med opstart snarest muligt. Lønnen følger Globalt Fokus’ lønstruktur. 

Ansøgningsprocessen

Stillingen søges ved at indsende en motiveret ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 12.april. Første samtale forventes afholdt den 19.april.  

Spørgsmål til jobbet eller ansættelsesprocessen kan henvendes til puljerådgiver Kristian Kopp på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 5339 8843.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus