Skip to main content

              

Mette Müller Kristensen bliver ny sekretariatschef for Globalt Fokus

Det er med stor glæde, at Globalt Fokus kan annoncere, at Mette Müller Kristensen bliver kvinden, der nu skal stå i spidsen for Globalt Fokus’ arbejde for at samle og styrke civilsamfundet i Danmark og globalt. 


Det bliver en erfaren leder med dyb indsigt i både det danske og globale civilsamfund, der fra den 1.1.2022 skal lede Globalt Fokus.
I Mette Müller Kristensen får Globalt Fokus’ en sekretariatschef med stort drive, høje ambitioner og indgående indsigt i Globalt Fokus.

Mette Müller Kristensen kommer fra en stilling som international chef i Danske Handicaporganisationer. Samtidig er hun nuværende næstforkvinde i Globalt Fokus -
en funktion hun fratræder fra d. 24.11.2021 til Globalt Fokus’ generalforsamling.

 

Mette Müller Kristensen glæder sig til at stå i spidsen for Globalt Fokus, udviklingen af nationale og globale civilsamfundsalliancer samt at styrke organisationen som en vigtig aktør i dansk udviklingssamarbejde og -politik:

Globalt Fokus står enormt stærkt med dygtige folk engageret både i og tæt på organisationen. Det glæder jeg mig til at skulle
stå i spidsen for. En særlig 
vigtig opgave som sekretariatschef bliver at arbejde for, at Globalt Fokus fortsat har som sin fornemmeste opgave at samle og udvikle et visionært, globalt civilsamfund - i en tid og i en verden, der i den grad har brug for stærke alliancer og fælles løsninger,” siger Mette Müller Kristensen.

 

Globalt Fokus’ formand Rasmus Stuhr Jakobsen glæder sig over valget af den nye sekretariatschef og ser frem til at samarbejde med Mette Müller Kristensen om videreudvikling af Globalt Fokus: 

”Globalt Fokus er i en rivende udvikling, og jeg er utrolig glad for, at Mette Müller Kristensen har mod på at føre det gode arbejde videre. Mette har et fantastisk drive, lang ledererfaring og dyb indsigt i det danske civilsamfund. Vi vidste, at det var en attraktiv stilling, og at vi kunne hente en topkvalificeret kandidat fra den allerøverste hylde, og det er jeg glad for, at vi er lykkedes med,” siger Rasmus Stuhr Jakobsen.
 

Mette Müller Kristensen afløser Peter Christiansen, der har været i Globalt Fokus i fem år og nu skal videre til en stilling som chef for Mellemfolkeligt Samvirkes nationale arbejde.

  

CV: Mette Müller Kristensen 

  • Mette Müller Kristensen har de sidste fem år arbejdet som international chef hos Danske Handicaporganisationer, hvor engagement, politik og kommunikation er blevet styrket.
  • Hun har været medlem af Globalt Fokus’ styregruppe siden 2016 – de sidste tre år som næstforkvinde. 
  • Mette Müller Kristensen var i otte år forkvinde for Oxfam IBIS' bestyrelse i en periode, hvor organisationen blev medlem af Oxfam. 
  • Fra 2001-2004 boede og arbejdede Mette Müller Kristensen i Mozambique, først som ungdomsleder gennem DUF's ungdomslederprogram og siden som juniorrådgiver på IBIS' landekontor i Maputo. 
  • 2005-2011 var hun international konsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd.  
  • Mette Müller Kristensen er uddannet cand.mag i Afrikastudier fra Københavns Universitet. 
  • Mette bor med sin mand og to drenge på 12 og 13 år på Amager.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus