Skip to main content

              

Danske Handicaporganisationer er månedens medlem september 2020

Hver måned retter Globalt Fokus opmærksomheden på én af vores medlemsorganisationer, som vi synes fortjener opmærksomhed netop nu. Denne gang er det Danske Handicaporganisationer der med deres nye læringssite løber med titlen.

Hvis du ønsker at indstille din eller en anden organisation til at være månedens medlem, så send en mail til kommunikationsmedarbejder Rasmus Hald Møller (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

Op mod 800 millioner mennesker med handicap lever i fattigdom – og alt for få bliver inkluderet i internationalt udviklingsarbejde. Men det vil Danske Handicaporganisationer og Folkekirkens Nødhjælp nu lave om på med et nyt læringssite, der skal inspirere til inklusion.

Det anslås, at ca. 15% af verdens befolkning har et handicap, og langt størstedelen bor i det Globale Syd. Mange med markant dårligere retssikkerhed, sundhed samt lavere uddannelsesniveau til følge. F.eks. oplever 50-75% af mennesker med handicap lavere beskæftigelse end andre grupper, og en tredjedel af de 58 millioner børn, der ikke går i skole, har et handicap. Desværre lades mennesker med handicap ofte i stikken, når humanitære og udviklingsindsatser føres ud i livet. Disse mennesker sættes endnu længere tilbage, fordi de sjældent får mulighed for at deltage i eksempelvis et lokalsamfunds udvikling.

Derfor er Danske Handicaporganisationer og Folkekirkens Nødhjælp nu gået sammen om lanceringen af et læringssite, hvor organisationer, professionelle og frivillige kan finde inspiration til, hvordan mennesker med handicap kan inkluderes i internationale udviklingsprocesser. Ofte kræver det kun småjusteringer og omtanke, men gør en fundamental forskel for en stor målgruppe. På læringssitet findes en række øvelser, der øger refleksion og giver bud på, hvordan inklusion kan indtænkes og implementeres i udviklingsprojekter og –indsatser.

Læringssitet kan tilgås på portalen fabo.org, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp. Det er gratis og tager kun få minutter at oprette sig som bruger – herefter kan man tilgå det nye læringssite og blive inspireret til mere inkluderende udviklingsarbejde.

Det er  vigtigt, at mennesker med handicap betragtes som en aktiv bidragyder i alle udviklingsindsatser og inddrages i processen fra begyndelsen og helt frem til evalueringen. Dette kan hjælpe til identifikation af mennesker med handicap i målgruppen, til bedre løsninger og indsamling af data, hvilket ofte mangler i udviklingsindsatser, der ikke er målrettet mennesker med handicap.

Initiativet er første skridt til nytænkning, idéskabelse og inklusion af en vigtig del af målgruppen, der ofte uforvarende lades i stikken. Inklusion kan være udfordrende i begyndelsen og sker ikke fra den ene dag til den anden, men det nytter – og øvelse gør mester.

Om Danske Handicaporganisationer:

Danske Handicaporganisationer arbejder for, at mennesker med handicap kan leve et liv som alle andre og er en paraplyorganisation, der dækker over 35 forskelligartede handicaporganisationer.

Danske Handicaporganisationer arbejder for inklusion og ligestilling i en national såvel som international kontekst med skabelsen af ligeværdige partnerskaber i det Globale Syd, så mennesker med handicap i højere grad inkluderes og får mulighed for at deltage aktivt – og på lige vilkår med andre – i samfundsudviklingen.

Handicapbevægelsens organisationer har mulighed for at søge om midler til internationale udviklingsindsatser og –projekter i Handicappuljen, som Danske Handicaporganisationer administrerer. I år 2019 blev der bevilliget knap 40 millioner kroner til udviklingssamarbejde i det Globale Syd. 

Om Folkekirkens Nødhjælp:

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Organisationen giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Om Fabo:

Fabo er et medlemsdrevet læringsfællesskab for civilsamfundsorganisationer under Folkekirkens Nødhjælp. Fabo er etableret i 2019 og har en voksende medlemsskare på nu 17 medlemsorganisationer og over 10.000 deltagere. Fabo bringer organisationer og mennesker, der søger læring, sammen og er dedikerede til at dele læringsteknologi og –ressourcer for at styrke kapacitetsopbygning og –deling.

Besøg læringssitet her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus