Skip to main content

              

Ny sekretariatschef i Globalt Fokus

Det er en stor fornøjelse at kunne fortælle, at Peter Christiansen bliver den nye sekretariatschef i Globalt Fokus.

 

Peter kommer fra en stilling som programdirektør i International Civil Society Centre i Berlin, hvor han har arbejdet tæt sammen med Globale CSO’er omkring centrale internationale civilsamfundsdagsordener. Han har arbejdet med det danske og globale civilsamfund de sidste 20 år og har en lang track-record som leder fra især MS/Action Aid, hvor han både har været regional direktør under det Arabiske Initiativ i Amman, Global Capacity Director i Tanzania og Jordan samt medgrundlægger af Traning4Change tilbage i 2009. Hans tidligere erfaring rummer også en stilling som national konsulent i Folkekirkens Nødhjælp samt en sekretariatslederpost i Operation Dagsværk.

 

Globalt Fokus forperson Laust Leth Gregersen udtaler:

”Vi er utrolig glade for at kunne ansætte Peter som sekretariatschef i Globalt Fokus. Han er på alle måder en visionær leder, og vi er stolte af at kunne tiltrække en profil med markant international erfaring fra bl.a. International Civil Society Centre, som er globalt dagsordensættende for sektorens arbejde med verdensmålene, og de store udfordringer og muligheder, vi står over for som civilsamfund lige nu. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med ham.”

 

Peter Christiansen udtaler:

”Jeg glæder mig til at komme hjem til Danmark efter 7 år ude på de globale landeveje og Globalt Fokus er det helt rette sted at være. I tider hvor store forandringer tager form er det afgørende at civilsamfundet deltager med sin erfaring, visioner og forventninger. Både på den hjemlige bane hvor stigende ulighed, nervøsitet og nationalisme er i fremskred og ude i verden hvor kampen mod fattigdom og for rettigheder er helt afgørende for vores globale solidaritet, skal vi ikke vente på at toget kører. Vi skal være toget.”

 

”Sideløbende er civilsamfundet selv under angreb - stigende repression, faldende funding, øget teknologisk disruption, manglende tillid. Det kalder på et civilsamfund der tager handsken op og går til udfordringerne. En af mine store passioner bliver at se, hvordan vi kan uddanne fremtidens ledere til at håndtere disse udfordringer,” siger Peter Christiansen.

 

”Jeg ser frem til at udfolde disse diskussioner sammen med de mange organisationer i Danmark, med den nye minister, med personalet i Globalt Fokus og med andre netværk og partnere. Det er mit håb, at Globalt Fokus skal være noget for alle medlemsorganisationer – store som små. Det vil vi arbejde hårdt for at opfylde i Globalt Fokus,” siger Peter Christiansen.

 

Peter Christiansen tiltræder d. 1. februar 2017.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus