Skip to main content

              

Efter tiltrængt overhaling er Puljen for Kapacitetsudvikling igen klar til at støtte læring og innovation i civilsamfundet

Puljen for Kapacitetsudvikling og dens fokus på læring og innovation har været en stærk rød tråd i Globalt Fokus’ 10 års levetid. Det forsætter nu med fornyet og mere tilgængelig ansøgningsproces. Puljeransvarlig glæder sig til at uddele 1,2 mio. kr., nu hvor puljen igen er åben. Hun opfordrer organisationer til at være modige og eksperimentere med ny kreativ metoder og indsatser, selvom det måtte betyde, at man kan fejle.

Ligesom Globalt Fokus har Puljen for Kapacitetsudvikling 10-års jubilæum i 2024. Gennem organisationsforandringer, vokseværk og justeringer af vores tematiske områder har Puljen for Kapacitetsudvikling og dens fokus på at fremme læring, erfaringsudveksling og innovation i civilsamfundet været en rød tråd i Globalt Fokus arbejde det seneste årti. Men puljen, der støtter danske civilsamfundsorganisationer med humanitære og/eller udviklingsaktiviteter og deres lokale partnerorganisationer, har selv trængt til fornyelse. Vi har derfor det seneste år arbejdet på at forbedre puljens ansøgningsprocesser og -formater, ved at tilpasse retningslinjerne for lettere tilgængelighed og overskueliggøre midtvejsrapporteringen, samt give den et kommunikativt og grafisk løft. 

”Målet er at gøre ansøgningsprocessen lettere og inspirere flere organisationer til at søge om midler til læring, udvikling og at følge tidens trends”, forklarer Emma Byrne, der er teamleder for Globalt Fokus’ fællesskab og –medlemsstyrkelse og puljeansvarlig for Puljen for Kapacitetsudvikling. Puljen er nu åben og der er deadline for ansøgninger til store bevillinger på op til 400.000 kr. den 22. marts 2024.

En unik mulighed til at eksperimentere og være modig 

Emma Byrne fremhæver, at det særlige ved puljen er fokusset på at understøtte organisationernes læring og at imødekomme den udfordring det kan være at finde tid og ressourcer til netop dette, da mange andre puljer støtter projekter og programmer, men ikke organisationernes egne udvikling. Derudover er formålet aldrig kun at fremme en enkelt organisations læring, de støttede projekter skal sigte mod, at flere organisationer får gavn af de læringsprocesser og indsatser, som man har fået støtte til. Derfor skal man som minimum gå sammen tre organisationer, hvis man ønsker at søge en stor bevilling på op til 400.000 kr. Dermed støtter puljen Globalt Fokus’ arbejde med at samle og styrke det danske civilsamfund, som også fortsat er afspejlet i vores nye strategi, hvis ene hovedfokus er at understøtte og styrke fællesskabet i civilsamfundssektoren.  

Emma Byrne påpeger vigtigheden af, at de læringsprodukterne, der udvikles som en del af en bevilling er til gavn for andre danske organisationer og deres partnere. Hun opfordrer også organisationerne til at være “ endnu mere modige og se puljen som en unik mulighed for at eksperimentere og være kreativ for på den måde at udnytte potentialet, der ligger i at lære noget nyt.

“Når man afprøver nye metoder, er der altid risiko for at noget går galt, og at man ikke opnår lige de resultater, man havde sat sig for. Men den risikovillighed rummer vi hos Globalt Fokus og i Puljen for Kapacitetsudvikling,” forklarer Emma Byrne.   

Derudover opfordrer Emma Byrne også organisationer til at afsøge det stort potentiale i at samarbejde med aktører udenfor udviklingssektoren, f.eks. universiteter og tænketanke, der kan bidrage med et større indblik i tendenser, problematikker og løsninger

Puljerne er finansieret af Udenrigsministeriet og forvaltet af Globalt Fokus. 

Deadline for ansøgninger til store bevillinger er den 22. marts 2024. 
Her finder du retningslinjer og ansøgningsformular.  

Infomøde og puljerådgivning 

Hvis du allerede har en idé til et projekt eller bare synes, det lyder som en interessant mulighed, kan du tilmelde dig infomødet om puljen den 8. februar kl. 13 her. Der er også mulighed for puljerådgivning undervejs i ansøgningsprocessen dog senest 14 dage før deadline. Ønsker du rådgivning kan du skrive til puljeansvarlig på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Har I et mindre projekt, er det også muligt at søge en mindre bevilling fra puljen. Små bevillinger kan søges løbende hele året. Læs mere her. 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus