Skip to main content

              

Vi har sat fokus på M&E og lanceret nyt monitoreringsnetværk

I uge 47 havde Globalt Fokus opmærksomheden rettet mod monitorering og evaluering (M&E). Nigel Simister fra INTRAC deltog i denne uge i flere forskellige arrangementer.

 

Heldagsarrangementet "Data på tværs i NGOer – hvordan gør vi?" blev startskuddet til det nye Monitoreringsnetværk for Globalt Fokus’ medlemsorganisationer. Dette første møde i Monitoreringsnetværket blev afholdt hos Danske Handicaporganisationer (DH), hvor 50 personer fra over 30 forskellige organisationer samledes for at blive klogere på aggregering af resultater på tværs af partnere, indsatser og landekontekster. Der var bl.a. fokus på, hvordan indikatorer for udvikling udvælges, og hvordan data bedst muligt indsamles og evalueres for at imødekomme stigende krav til dokumentation af merværdi. Læs mere om dette her. Denne kick-off af Monitoreringsnetværket blev også fejret efterfølgende til Globalt Fokus’ månedlige fredagsbar, hvor organisationer på skift er værter. 

 

Idéen til det nye Monitoreringsnetværk er opstået i år, fordi der har været efterspørgsel efter et sted, hvor M&E-personer på tværs af organisationerne kan erfaringsudveksle:

 

”Mange organisationer har kun en enkelt M&E-medarbejder siddende, og selvom man indgår i et tæt samarbejde med sine kolleger, kan man godt sidde lidt alene med M&E delen, så det er rigtig nyttigt ikke alle at skulle sidde og opfinde den dybe tallerken, men at kunne søge inspiration og sparring hos hinanden”, fortæller Gitte Robinson, Rådgiver og Koordinator for Monitorering, Evaluering og Læring hos Danske Handicaporganisationer.

 

Monitoreringsnetværket vil fremover mødes et par gange om året – her vil man kunne blive klogere som resultat af oplæg fra eksperter udefra, erfaringsudveksle med andre M&E-interesserede samt søge sparring på konkrete problemstillinger. Monitorerings-netværket vil mødes på skift hos Globalt Fokus' medlemsorganisationer med fokus på forskellige temaer. Idéen udspringer af kursusrækken Strengthening Organisational Learning (SOL) og vil tage redskaber fra dette kursus i brug. Deltagelse i det tidligere afholdte SOL-kursus er ikke nødvendig for at blive en del af netværket. Find løbende opdateringer og materialer og læs mere om Monitoreringsnetværket samt om, hvordan du kan blive en del af netværket her.

 

Nigel Simister deltog desuden i en workshop om monitorering af kapacitetsudvikling for de organisationer, som har bevilling fra Globalt Fokus’ Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer. Ved denne workshop arbejdede kapacitetsudviklingsinitiativerne med, hvordan M&E kan bruges som et værktøj til at blive mere klar over formålet med kapacitetsudvikling; Nigel Simister gav de fremmødte organisationer nogle konkrete værktøjer til at forbedre deres M&E-arbejde – både til fordel for egen læring og for at vise ansvarlighed udadtil. Denne workshop gav en mulighed for at Globalt Fokus’ puljeinitiativer kunne mødes og udveksle erfaringer – det gav mange gode diskussioner, og det er derfor ikke sidste gang denne form for workshop bliver afholdt for organisationer, der har puljeinitiativer i regi af Globalt Fokus.

 

Nigel Simister afholdt også gennem ugen individuelle sessioner med flere medlemsorganisationer med mulighed for at spørge Nigel Simister til råds og arbejde med konkrete udfordringer og problemstillinger i Globalt Fokus’ medlemsorganisationers M&E-arbejde.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus