Skip to main content

              

Kærlig opsang til civilsamfundet baner vejen fremad

“The world of tomorrow” – CSO Futures Kick-off Event. Under denne overskrift skød Globalt Fokus torsdag d. 28 april et større forløb om netop udviklingsbistandens fremtid og CSOernes rolle i gang.

Rammerne var mødelokalerne i pakhuset Nordatlantens Brygge, hvor panoramaudsigten over Københavns havn inviterer til store tanker og højt-til-loftet diskussioner.

Direktøren for Berlin International Civil Society Centre, Burkhard Gnärig, var inviteret til København for at tale om det arbejde, centret er i fuld gang med om ”disruption og innovation” i civilsamfundssektoren. Formiddagens oplæg handlede om ”leading by vision” og samlede 40 ledere fra danske CSOer. Burkhard havde mange pointer, som han gerne ville dele med de danske ledere – og lagde især vægt på, at selve forandringens natur har ændret sig. Men det er som om, det endnu ikke er gået op for CSOerne – vi forsøger fortsat at forsvare civilsamfundets traditionelle platform og ser ikke, hvad fremtiden kalder på. Når vi udvikler nye strategier i vores organisationer, så er det vigtigt, at vi ikke bare fortsætter med  at gøre det, vi er allerede gode til – vi skal også turde at gøre noget nyt.

”Disrupt yourself – that’s my advice to you”, sagde Burkhard afsluttende til lederne. Bryd vanerne – start med at gå en tur, så du kan skabe en åbning for nye refleksioner.

Eftermiddagens program samlede 55 medarbejdere og ledere fra en række forskellige CSOer under overskriften: ”reinventing my organisation”. Burkhard Gnärig talte blandt andet om, at CSOerne arbejder med forretningsmodeller, som er alt for dyre og ofte ud daterede. Bare tænk på al den bagudrettede rapportering! Vi må arbejde mere fleksibelt og skabe interaktioner, som er kortere i tid.

Det skortede ikke på venlig provokation, og der var i eftermiddagens gruppearbejde mulighed for at gå mere i dybden med diskussionerne. Dagen bød på mange gode udvekslinger og provokerende perspektiver. Man kan glæde sig over, at forløbet om CSO-futures fortsætter i Globalt Fokus med workshoppen Fit for the future? Exploring future CSO Scenarios d. 9 juni – for der er behov for muligheder for at kunne træde ud af den daglige ”trummerum”, hvis spæde og spirende ideer skal omsættes til nye måder at møde verden og vores udfordringer på!

 

CSO logo stor

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus