Skip to main content

              

Bliv godt klædt på til fremtiden – tag del i CSO Futures, Innovation & Partnership Programme

Med CSO FUTURES, INNOVATION & PARTNERSHIP PROGRAMME 2016 udbyder Globalt Fokus en række af arrangementer, workshops og labs for at støtte vores medlemmer og det danske CSO-miljø i at forberede sig på fremtiden.

Både udviklingsbistanden og den verden, der omgiver os, er under forandring. Derfor må vi som CSO’er også gentænke vores formål, rolle, bidrag og finansiering. Det er afgørende for os at forstå de radikale forandringsprocesser, som vores globale kontekst er underlagt, for at kunne reagere på samt forholde og tilpasse os til den. Samtidig må vi udvikle nye strategiske evner inden for innovation, lederskab, opbygning af partnerskaber, i arbejdet med frivillighed og i udvikling af nye forretningsmodeller – med henblik på også i fremtiden at være i stand til at agere og reagere i vores omskiftelige og komplekse verden.

Programmet vil opmuntre til strategiske refleksioner, udvikling og dialog omkring centrale spørgsmål så som:

 • Hvordan er vores fremtidige rolle som danske CSO’er?
 • Hvad skal være vores særligekendetegn og bidrag i fremtiden være, og hvordan er vi eksplicitte omkring dette bidrag?
 • Hvilke slags forandringer må vi igangsætte for som organisationer at være forberedte på fremtiden – og hvordan skal det foregå?

Programmet sigter mod at tilbyde:

 • Et afsæt i  globale og lokale dagsordener, som kendetegner morgendagens kontekst for CSOer. Begreber og koncepter til arbejdet med organisationers rolle, identitet, lederskab, værdier og bidrag i denne kontekst.
 • Udforskning og konceptualisering af, hvordan vi som CSO’er kan arbejde med innovation i fremtiden.
 • Udforskning af og dialog om, hvordan fremtidige partnerskaber og vores rolle i Nord kan se ud.

CSO FUTURES, INNOVATION and PARTNERSHIP PROGRAMME er udviklet med inspiration fra internationale aktører så som International Civil Society Centre, Berlin og BOND, London. Bemærk, at dele af programmet foregår på engelsk.

Find en invitation til programmet her.

28. APRIL:  ‘The world of tomorrow’ – CSO Futures Kick-off Event

CSO FUTURES, INNOVATION & PARTNERSHIP programmet bliver skudt i gang med et arrangement bestående af to sessioner faciliteret af Burkhard Gnärig (medstifter af International Civil Society Centre) med Globalt Fokus som værter:

Læs mere og tilmeld dig her.

9. JUNI: Fit for the future? Exploring future CSO scenarios – Workshop.

På denne anden workshop skal vi som organisationer udforskelige mulige fremtidsscenarier for civilsamfundet gennem inspiration fra Duncan Green, Oxfam og fra scenario planning tænkning. Denne workshop inkluderer ligeledes en separat session for ledere.

Følg med! – Mere i pipeline:

 • Erfaringer fra finansielle tendenser i britiske CSO’er: Globalt Fokus’ britiske søsterorganisation BOND lancerer en rapport, der udforsker finansielle tendenser hos BOND’s medlemmer over de sidste ti år. Vi inviterer BOND til at dele hvad de har lært.
 • Innovations-lab. August/efterår 2016: To-dages lab om hvordan vi som CSO’er arbejder med innovation. Udvikling af koncepter og rammer for det fremtidige arbejde med innovation i sektoren, i samarbejde med innovationseksperter.
 • Lab om CSO’ers fremtidige partnerskaber. Efterår/Vinter 2016/2017: Lab om udforskning af innovative fremtidige CSO-partnerskaber – multi-stakeholdere, den private sektor, sociale bevægelser eller de mere velkendte Syd-partnerskaber. Implementeres i samarbejde med partnere uden for vores sektor.
 • Lab om CSO’ers fremtidige rolle i Nord. Efterår/Vinter 2016/2017.
 • Danish CSO future role – revisiting and refining future scenarios. Event, der afrunder programmet. Sommer 2017.

Der tages forbehold for ændringer i tidspunkter og indhold I ovenstående, da det endelige program stadig er under udarbejdelse.

En Globalt Fokus arbejdsgruppe har identificeret programmets tematikker, og en arbejdsgruppe bestående af 4-6 dedikerede medlemsrepræsentanter vil følge og give inputs til programmet, hvorfor ændringer kan forekomme. For mere information, herunder muligheder for at involvere sig, kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  or Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

CSO logo stor

 

 

 • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus