Skip to main content

              

Organisatorisk læring på dagsordenen i CSO-miljøet

I efteråret satte Globalt Fokus sammen med mere end 20 danske civilsamfundsorganisationer organisatorisk læring på dagsordenen på tværs i miljøet.

Med deltagere fra en bred vifte af medlemsorganisationer har 33 ansatte og frivillige fulgt forløbet ’Strengthening Organisational Learning’  populært kaldet SOL.

 

SOL – deltagende organisationer:

  IBIS, WWF, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, CISU,

  Danske Handicaporganisationer, International Børnesolidaritet,

  Afrikakontakt og International Media Support, Sex og Samfund,

  WWF, Operation Dagsværk, AIDS-fondet, Caritas, ADRA

  Danmark, Danmission, Dignity Institute, Økologisk Landsforbund,

  Dansk missionsråds Udviklingsafdeling, DUF, International

  Børnesolidaritet og Globalt Fokus

 

Forløbet blev afsluttet med tredje og sidste workshop 25. november 2015, hvor Bruce Britton (Framework / INTRAC) gav inspiration til strategiske tilgange til læring i organisationer.

 

Formålet har været at skabe et lærings-community omkring organisatorisk læring for CSO’er, samt at udruste deltagerne med en række tilgange, metoder og værktøjer for som ”læringsagenter” at kunne bidrage til facilitering og institutionalisering af organisatorisk læring i deres organisation.

Behov for systematisk tilgang til læring

Læringsforløbet har rod i et erkendt behov for at arbejde mere systematisk med læring i de danske CSO’er. Et flerspektret behov, som både handler om forbedring af praksis og kvalitet i arbejdet, men i høj grad også om at kunne tænke nyt, forholde sig og omstille sig til en stigende kompleksitet. Sidst men ikke mindst handler det også om øgede donorkrav til dokumentation af organisationernes systematiske tilgang til og resultater inden for læring.

Et læringsfællesskab med fokus på organisatorisk læring

SOL har udmøntet sig i et ’learning community’ – et læringsfællesskab blandt Globalt Fokus’ medlemmer, og selvom SOL-forløbet formelt er afsluttet, så fortsætter fællesskabet med netværksmøder, og andre elementer i 2016.

 

Næste møde i SOL læringsfællesskabet er d. 14. januar 2016 kl. 13-16 hos Globalt Fokus. Formålet med mødet er at identificere emner, aktiviteter og mødekalender for SOL 2016.

 

Nye deltagere, der måtte være interesseret i at være med i fællesskabet, er meget velkomne, og kan kontakte Katrine Dietrich og orientere sig i nedenstående materialer.

 

Kontakt Katrine Dietrich Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Tilmeld dig opfølgningsarrangementet her.

 

Læs artikel om SOL-forløbet her.

 

Se SOL-webinar med organisatorisk læringsekspert Bruce Britton her. (Bemærk: Webinaret kan være lidt tid om at loade.)

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus