Skip to main content

              

Danmark som foregangsland og brobygger i international klimahandling

Globalt Fokus og 92-gruppen analyse af regeringens klimastrategi ”En Grøn og Bæredygtig Verden: Regeringens langsigtede strategi for global klimaindsats”.

Med 70%-målet påtager Danmark sig et vigtigt ansvar for vores egne udledninger. Men vi har et meget større ansvar globalt. Det gælder, når danske penge går til investeringer i fossil energi eller skovrydning i udlandet. Det gælder for klimabelastningen fra de forbrugsgoder, vi importerer. Og det gælder for den klimabistand, vi skylder verdens fattigste.

Danmark har et historisk og moralsk ansvar, som der også står i Klimaloven. Derfor pålægger loven klimaministeren at fremlægge en global klimastrategi. I september fremlagde regeringen en strategi for den globale klimaindsats med et femårigt perspektiv. Vi har analyseret regeringens strategi på fem områder: Diplomati, Rettigheder, Finansering, Investeringer og Fodaftryk. For hvert område afdækker vi, hvor der er gode takter i regeringens strategi, og hvor den har konkrete mangler.

Analysen ´Danmark som foregangsland og brobygger i international klimahandling´ er udarbejdet i 92-gruppen og Globalt Fokus.

Læs analysen her: Danmark som foregangsland og brobygger i international klimahandling

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus