Skip to main content

              

GRØN INSPIRATION: Nyt grønt katalog giver anbefalinger til en mere ambitiøs grøn udviklingspolitik

Forebyggelse af klimaforandringer og grønne løsninger skal være i centrum for den kommende udviklingspolitiske og humanitære strategi. Globalt Fokus har udviklet et grønt katalog, der viser grønne løsninger og giver inspiration og anbefalinger til en mere ambitiøs global klimapolitik.

Vi står i et kritisk øjeblik med kun få år til at handle, hvis vi skal undgå en global temperaturstigning på 1,5 grader. Klimakrisen har allerede sat dybe spor, med vedvarende konsekvenser for både mennesker og natur. Det er derfor vigtigt, at lande som Danmark sætter ind med et stærkt fokus på klima og grønne tiltag, også i udviklingsbistanden.

I disse dage bliver en ny udviklingspolitisk og humanitær strategi forhandlet. For Globalt Fokus er det afgørende, at den nye strategi sætter forebyggelse og håndtering af klimaforandringer i centrum og ikke kun ser klimaforandringer som et enkeltstående problem. For at skubbe til den udvikling bidrager Globalt Fokus’ Klima- og udviklingsarbejdsgruppe nu med et nyt grønt katalog, der viser løsninger og giver inspiration og anbefalinger til en mere ambitiøs global klimapolitik.

Klimahensyn bør integreres i alle udviklingsprojekter 
Hvis de grønne visioner skal blive til virkelighed, er der behov for at tænke klima og grønne løsninger meget mere grundlæggende ind i udviklingsbistanden. Der findes allerede masser af løsninger at tage af, men hvis vi skal løse klimakrisen, er det afgørende, at alle løsninger kommer i spil - det vil sige både naturbaserede løsninger, grønne værdikæder, beskyttelse af marginaliserede grupper og mobilisering af sociale bevægelser i partnerlandene. Vi skal forebygge klimakrisen, men vi er også nødt til at hjælpe dem, der allerede i dag mærker konsekvenserne af den. Vi skal finde nye måder at bruge naturens ressourcer, men vi er også nødt til at inddrage de mennesker, der skal bruge ressourcerne i fremtiden.


Det grønne katalog viser, hvilke løsninger vores medlemsorganisationer har taget i brug, og hvordan løsningerne sammen kan skabe synergi og gøre Danmark til grønt foregangsland - også indenfor udviklingsbistanden. Kataloget som helhed forklarer en række problemstillinger og temaer, der bør tænkes ind, når bæredygtige og grønne indsatser planlægges. I hvert tema er der en række anbefalinger, som kan bruges i arbejdet med at designe klimaprojekter og udviklingsprojekter, samt i arbejdet med at skubbe på for en mere ambitiøs grøn global klimapolitik. 
 
Globalt Fokus’ anbefalinger 
Det grønne katalog indeholder en oversigt over løsninger som
vores medlemsorganisationer arbejder med på klimaområdet og forklarer, hvordan løsningerne er afhængige af hinanden for at skabe bæredygtige samfund. Det grønne katalog giver anbefalinger indenfor tre områder:  

  • Udvikling set fra et klimaperspektiv
  • Menneskerettigheder, konflikt, skrøbelighed og migration
  • Civilsamfundets rolle og folkelige engagement i klimadagsordenen  

Samtidig giver kataloget eksempler på, hvordan vi mener, klimahensyn bør integreres i alle udviklingsprojekter – både hos medlemsorganisationerne og i Danmarks og andre landes udviklingsbistand.  

Kataloget henvender sig primært til politikere og embedsfolk, der arbejder med udviklingsprojekter, men det er også relevant for fx programmedarbejdere og forskere. Det er skrevet på engelsk for at sikre, at forslagene kan bruges direkte i landeprogrammer og i samarbejde med partnere i Syd.

Læs og del kataloget med samarbejdspartnere: Green catalogue: Key priorities and approaces for the integration of climate considerations in Danish development efforts


Hvis du har spørgsmål til Globalt Fokus´ grønne katalog er du velkommen til at kontakte klimarådgiver Sigrid Bjerre Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus