Skip to main content

              

FOLKEMØDET 2021: Gense Globalt Fokus´ events fra Verdensmålenes Plads

Globalt Fokus var igen i år til stede på Verdensmålenes Plads, da Folkemødet 2021 blev afholdt fysisk og digitalt d. 17.-19. juni. Du kan stadig nå at se vores events digitalt her.

Globalt Fokus skød Folkemødet i gang med hjælpe finansministeren Nicolai Wammen med sin forberedelse den kommende verdensmålseksamen i FN såkaldte Voluntary National Review (VNR). Det gjorde vi ved at lancere og overrække årets SPOTLIGHT-Rapporten. I årets SPOTLIGHT-Rapport giver civilsamfundet regeringen 150 konkrete anbefalinger til bæredygtig handling.

Se hele eventet her: Danmark skal bestå verdensmålseksamen i FN

 

Torsdag d. 17.6 bød Globalt Fokus og den danske Leave No One Behind-koalition også til dialog om, hvordan vi sikrer at nå ud til og forstå ekskluderede og marginaliserede personer i Danmark og internationalt ud fra grundsætningen ”Nothing about us without us”. Under eventet satte Kim Jacobsen og Barwaqo Hussein ord på de udfordringer og diskrimination, de oplever i deres hverdag, og sammen med Maria Ventergodt fra Dansk Institut for Menneskerettigheder diskuterede de, hvordan vi sikrer princippet om Leave No One Behind i vores arbejde med Verdensmålene.

 

Se hele eventet her: Verdensmålenes løfte om Leave No One Behind: Nu med dem, det egentligt handler om


Lørdag d. 19. 6. inviterede Udenrigsministeriet, Globalt Fokus, 2030Beyond og Dansk Industri til debat om demokratiet i den digitale tidsalder. Debatten tog afsæt i, hvordan rettigheder og demokrati har været under pres under Trump og i skyggen af COVID-19. Udenrigsminister, Jeppe Kofod, diskuterede med repræsentanter fra både civilsamfund og erhvervsliv, hvordan vi sammen kan realisere teknologiens demokratiske potentiale, understøtte menneskerettighederne og håndtere skyggesiderne.

 

Se hele debatten her: Demokrati under pres - sammen om global digital ansvarlighed


Vores sidste debat fortsatte diskussionen om de digitale teknologiers indflydelse på demokratiet med fokus på især protestbevægelser og den forandringskraft, som digitale medier spiller i mobiliseringen af disse. Under debatten gav journalisten Soe Myint, Myanmar, og aktivisten Volha Kvoin, Belarus, gav konkrete bud på, hvordan Danmark og det internationale samfund bedst muligt understøtter den demokratiske stemme i protestbevægelser i lande, der er under pres fra autoritære regimer.

 

Se hele debatten her: Protestbevægelsers globale forandringskraft i den digitale tidsalder

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus