Skip to main content

              

Konklusioner fra Verdensmålenes Plads på årets Folkemøde

 

 

Efter et veloverstået Folkemøde i juni for Verdensmålenes Plads mødtes en del af aktørerne bag de mere end 90 events på pladsen for både at vurdere årets indsats samt tænke nye tanker om Folkemødet 2020.

 

Mødet blev skudt i gang med premieren på årets film om pladsens unikke arbejde med verdensmålene og medarrangørernes fantastiske events, der tiltrak mange besøgende til Verdensmålenes Plads. Filmen giver et indblik i de besøgendes oplevelse af pladsen og mødet med verdensmålene, samt de festlige og udfordrende indslag over Folkemødets fire dage. Du kan se filmen:

 

 

Du kan downloade filmen her.

 

Som repræsentanter for værtsgruppen bag pladsen bød Globalt Fokus og DI velkommen: ”Formålet med pladsen er at accelerere nye ideer, partnerskaber og handling for Verdensmålene på tværs af sektorer i Danmark og ude i verden – og samtidig gøre særligt opmærksom på Leave No One Behind -princippet bag de 17 mål. Hvorvidt vi kom i mål i år, og hvilke nye tanker I har gjort jer for 2020, er det, vi skal tale om i dag.”   

 

     

Værtsgruppen bag Verdensmålenes Telt FM2018 og Verdensmålenes Plads FM2019

      
 

 

Værtsgruppen blev etableret i 2017 med fokus på at skabe et tværsektorielt partnerskab bag rammen for at fremme ”vor tids vigtigste samtale” om verdensmålenes på Folkemødet, som et eksempel på nødvendigheden af disse partnerskaber for, at Danmark og hele verden kan nå i mål i 2030.

 

Værtsgruppen består af:
  • Globalt Fokus
  • Dansk Industri
  • Fagbevægelsens Hovedorganisation
  • Folketingets tværpolitiske netværk for FNs verdensmål (2030-Netværket)
  • 2030-Panelet (rådgivende panel til 2030-Netværket)

 

 

 

Det overordnede billede blev tegnet af positiv feedback og tilfredshed med formatet, indholdet og budskaberne på Verdensmålenes Plads. Det nye oplysningskoncept ”Verdensmålenes LiVE” var en god måde at komme i tæt dialog med de besøgende på, om end de mange interesserede til tider gjorde det lidt trangt på pladsen. Der kom mange gode forslag til forbedringer bl.a. i forhold til øget fleksibilitet i teltets tidsrammer, mere klar og kortere udvælgelsesproces og styrket fælles afsæt for kommunikation fra pladsens tæt på 100 aktører.

 

Med afsæt i, at værtsgruppen i 2020 bør holde fast i det nuværende koncept med Verdensmålenes Telt, LiVE, bæredygtig madbod og Verdens Fedeste Fester, kom deltagerne op med et væld af nye idéer til, hvordan en potentiel opfølgning kan blive endnu bedre og fortsætte ”vor tids vigtigste samtale” om, hvordan vi opnår verdensmålene inden 2030. Bl.a. bør formaterne for events i teltet fremme både debatter med reel politisk kant og workshops med tid til udvikling af løsninger for målene. Verdensmålenes visuelle univers giver mulighed for, at pladsen kan skabe spændende rammer for mere socialt liv og samskabelse via kunst og interaktive events. Derudover kunne Folkemødets 10-års jubilæum være anledning til for alvor at vise Danmarks største demokratifestival frem for verden og invitere en bred vifte af internationale gæster til at bidrage med deres erfaringer og ekspertise ind i vor tids vigtigste samtale om bæredygtig udvikling.

 

Til efteråret vil Globalt Fokus, sammen med værtsgruppen, melde ud hvad fremtiden byder på i forhold til en eventuel opfølgning til Folkemødet i 2020. Følg med her på siden for mere information. 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus