Skip to main content

              

Pressemeddelelse: Verdensmålene får sit eget telt på Folkemødet

I morgen lyder startskuddet til Folkemødet 2018 på Bornholm. I år er Globalt Fokus, LO, Dansk Industri, Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål (2030-Netværket) og 2030-Panelet gået sammen og lancerer Verdensmålenes Telt!

Et telt med Verdensmålene og bæredygtighed i fokus. Et telt, som skal være med til at konkretisere debatten i Danmark, udfordre meningsdannere, samle borgere og komme med nye løsninger. Alt sammen i forsøget på at opgradere og kvalificere Verdensmålenes implementering i Danmark – og i verden.

Som samarbejdspartnere ser vi utrolig meget frem til at byde alle Folkemødets deltagere velkomne, når vi åbner teltet i morgen. Vi mener nemlig, at vi som partnere fra forskellige dele af det danske samfund har et ansvar for at øge kendskabsgraden til Verdensmålene blandt den danske befolkning samt give folkemødets deltagere mulighed for at komme med deres eget syn på – og indspark til – Verdensmålenes opnåelse.

Over 45 arrangører fordelt blandt virksomheder, NGO’er, fagforeninger, brancheforeninger og uddannelsesinstitutioner afholder samlet set 25 arrangementer i teltet.

Til arrangementerne skal vi eksempelvis:

  • debattere status på implementering af Verdensmålene i Danmark med Finansminister Kristian Jensen.
  • diskutere menneskerettigheder med blandt andet bæredygtighedschef for Mærsk, Anette Stube.
  • til gruppeeksamen hos folkeskoleelever.
  • høre morgendagens arkitekter pitche deres løsninger i Løvens Hule med blandt andet direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen som dommer.
  • debattere kvinder og katastrofer med eksperter såsom generalsekretær for Care Danmark, Rasmus Stuhr Jakobsen.
  • forkæles med musik til langt ud på aftenen med kunstnere som Pernille Rosendahl og Al Agami.

Der kommer med andre ord til at være mange forskellige fokusområder, når politikernes ansvar, almindelige danskeres mulighed for at bidrage til opnåelsen af målene eller Verdensmålene som ramme for en bedre verden diskuteres.

Alt sammen i løbet af Folkemødets fire dage!  

Ifølge formanden for 2030-Netværket, Kirsten Brosbøl (S), bliver Verdensmålenes Telt et sted, der rammesætter bæredygtighed som et hovedfokus – både på folkemødet, og ikke mindst når de fire dages møde er overstået:  ”Verdensmålene er på alles læber - også på Folkemødet. Vi har skabt Verdensmålenes Telt som en platform for at komme fra tale til handling. Alle skal bidrage, hvis vi skal være i mål om bare 12 år. Derfor er jeg begejstret for de mange aktører, der står bag Verdensmålenes Telt og de mange relevante events. Jeg glæder mig til, at vi i fællesskab får budskabet om den mest ambitiøse plan for bæredygtig udvikling nogensinde endnu stærkere ud til folkemødets gæster”, udtaler hun.

Vel mødt og rigtig godt folkemøde til alle deltagere og arrangører!  

For yderligere oplysninger og kommentarer, kontakt

Peter Christiansen, Globalt Fokus på +45 2714 7503

Marie Gad, Dansk Industri på +45 2949 4447  

Nanna Højlund, LO på +45267 23134

Kirsten Brosbøl, 2030-Netværket på +45 3337 4067

Steen Hildebrandt, 2030-Panelet på +45 4018 8324

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus