Klumme: Det globale indspark – Civilsamfundet er verdensmålenes sværvægter

Civilsamfundet er i sværvægtsklassen, når det kommer til at arbejde med verdensmålene, men der er plads til forbedringer. Det viser en ny analyse, Globalt Fokus har lavet i samarbejde med CISU og 92-gruppen. Sekretariatsleder for Globalt Fokus Peter Christiansen gennemgår resultaterne i vores fast tilbagevendende klumme i Altinget: Civilsamfund.

 

Af Peter Christiansen, sekretariatsleder

 

"Vi forstår, at dette er noget, vi må forpligte os til. Fordi ved at gøre det anerkender vi, at vores mest basale bånd – vores menneskelighed – fortæller os, at vi må handle!"

 

Det er snart tre år siden, at de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling blev underskrevet af verdens ledere.

 

Som den tidligere amerikanske præsident Barack Obama her talte om vigtigheden i, at vi alle skal forpligte os til at handle.

 

At handle er lige præcis, hvad civilsamfundet gør. Det viser analysen Civilsamfundets arbejde med verdensmålene, som Globalt Fokus sammen med CISU og 92-gruppen har lanceret.

 

Analysen sætter skarpt fokus på, hvordan civilsamfundet har taget verdensmålene til sig i deres arbejde. Civilsamfundet er i sværvægtsklassen, når det kommer til at arbejde med verdensmålene. Analysen viser dog også, at selv foregangsaktører som civilsamfundet har plads til forbedringer.

 

Læs klummen her.

 

 

  • Oprettet den .
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.


© Globalt Fokus