Verdensmålenes Telt, Folkemødet 2018
Ved Folkemødet 2018 på Bornholm bød DI, LO, 2030-netværket, 2030-panelet, og Globalt Fokus velkommen i Verdensmålenes Telt, der som en tværsektoriel og nytænkende platform satte fokus på verdensmålene for bæredygtig udvikling.
Med Verdensmålenes Telt var værtsgruppens ønske at skabe en platform for alle med de 17 verdensmål på hjerte – en platform hvor danskerne igennem folkenær dialog, debat, fordybelse, kunst og kultur kunne løfte samtalen om verdensmålene højere og videre.
Fotograf: Jacob Crawfurd
I samarbejde med en række nationale og globale organisationer, virksomheder, foreninger og politikere fungerede teltet som midtpunkt for en dialog, hvor alle 17 mål blev bragt i spil og udfordret gennem samtaler, paneldbatter, udstillinger, quizzer, bæredygtig musik og meget mere. Teltet blev dermed omdrejningspunkt for vor tids vigtigste samtale – om hvordan Danmark kan bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, både herhjemme og globalt.
Fotograf: Jacob Crawfurd
Globalt Fokus har fungeret som drivkraften bag teltet, som er opstået ud fra et ønske om at løfte engagementet og debatten omkring verdensmålene. I Danmark er det endnu kun 20 pct. af befolkningen, der kender til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Hvis målene skal indfris herhjemme såvel som globalt, er det afgørende at styrke borgernes engagement i og følelse af handlekraft for de 17 mål i en forvandling fra tilskuer til aktør og verdensborger.
Fotograf: Jacob Crawfurd
Realiseringen af Verdensmålenes Telt begyndte i samarbejde med Hammershus Fairtrade, der siden Folkemødets begyndelse har skabt en platform for internationalt orienterede events i det Globalt Telt, som nu er blevet videreudviklet i samarbejde med Hammershus Fairtrade og i år blev til Verdensmålenes Telt.
Hvad, hvor og hvornår?
Verdensmålenes telt havde sin debut på Folkemødet 2018, som løb fra d. 14-17 juni 2018 i Allinge på Bornholm, og teltet vil være et tilbagevendende samlingssted på Folkemødet gennem de næste tre år.
Fra morgen til ud på de sene nattetimer var teltets ca. 25 events bringe de 17 verdensmål i spil gennem folkenære samtaler, skarpe debatter, underholdende quizzer samt oplysende udstillinger og festlige profiler.
Fotograf: Jacob Crawfurd
Verdensmålenes telt var i år placeret centralt på ’lille Cirkusplads’, som befinder sig lige ved siden af Cirkuspladsen og Folkemødets hovedscene. Verdensmålenes Telt kunne med sine 154 m2 rumme op til 150 personer og fungerede dermed som et af Folkemødets største telte. Teltet virkede desuden som et fleksibelt forum med plads til såvel sceneshows som samskabende events og udstillinger.
Fotograf: Jacob Crawfurd
For netop at indfange Folkemødets engagement i Verdensmålene har Globalt Fokus i samarbejde med Chora Connection lavet denne film om, hvordan det gik til, da Årets Verdensmålspræsident 2018 blev kåret lørdag eftermiddag i Verdensmålenes Telt. Se filmen her.
Verdensmålenes Telt fremadrettet
Som en del af teltets værtsgruppe er vi i Globalt Fokus ovenud begejstrede for alle de medarrangører, frivillige og besøgende, som var med til at løfte vor tids vigtigste samtale om verdensmålene på tværs af sektorer, aldersgrupper, lande og politiske overbevisninger.
Vi har hos Globalt Fokus i år oplevet et kæmpe engagement omkring verdensmålene fra alle sider, og dette ønsker vi selvfølgelig at holde fast i og arbejde videre med fremadrettet. Vi glæder os til at se jer alle til fremtidige arrangementer både i og udenfor Verdensmålenes Telt.
Se alle billederne fra Verdensmålenes Telt her
Se hvordan programmet for Verdensmålenes Telt på Folkemødet 2018 så ud her
Vil du vide mere om vores arbejde med Verdensmålenes Telt, er du velkommen til at kontakte Rina Lauritzen Trautner på tlf. 31 21 28 40 eller e-mail
- Oprettet den .