Skip to main content

              

Godt gang i debatterne om verdensmål og civilsamfund på Folkemødet

Globalt Fokus’ sekretariat deltog igen i år på Folkemødet, hvor vi inviterede til en række debatarrangementer om hhv. den danske implementering af verdensmålene, partnerskaber som en nøgle til at indfri verdensmålene, samt civilsamfundets organisering.

 

Fredag eftermiddag blev der godt fyldt op i det globale telt, hvor vi diskuterede, om det danske civilsamfund er for uorganiseret til at sikre sig egentlig magt og indflydelse, eller snarere er ved at blive for bureaukratiseret. Mens Morten E. G. Jørgensen fra DUF mente, at civilsamfundet i dag står stærkt og ikke behøver at genopfinde den dybe tallerken, mente andre, at der er grund til bekymring og forandring – her slog Tim Whyte fra Mellemfolkeligt Samvirke på tromme for at give plads til civilsamfundets mangfoldighed, alt imens Ruth Gøjsen fra Medborgerne og Vibe Klarup Voetmann fra Frivilligrådet understregede, at organisering er nødvendig for at skabe langvarige systematiske forandringer, og efterspurgte et ”civilsamfundets Dansk Industri”, således at ingen organisationer står alene og vi kan tale med en stærkere, fælles stemme.

 

Den solrige lørdag stod i verdensmålenes tegn, og dagen blev sparket godt i gang med en debat om, hvorvidt og hvordan partnerskaber er nøglen til at indfri målene. I Hansen og Ersbøll Agendas verdensmålstelt kæmpede paneldeltagerne om at overbevise publikum om, at hhv. fælles mål og ambitioner, social ansvarlighed, passionerede nøglepersoner, langsigtet tænkning eller sikring af penge til nytænkning og skalering er det vigtigste paramenter for, at partnerskaber lykkes. Se Hansen og Ersbøll Agendas video fra debatten her.

 

Senere på dagen var der god stemning i Højskolernes telt, hvor vi diskuterede den danske implementering af verdensmålene. Her satte repræsentanter fra såvel erhvervslivet, folketinget, fagforeningerne og civilsamfundet ord på verdensmålenes enorme betydning og hvorfor deres implementering er et fælles ansvar. Med den rutinerede vært og ordstyrer Clement Kjersgaard ved roret gik der ikke længe, før vores debattører blev udfordret på bedste Clement facon, og der bl.a. blev spurgt kritisk ind til, hvorvidt alle dele af erhvervslivet og det politiske landskab har en interesse i at arbejde for verdensmålene, samt hvordan vi overbeviser alle dem, der ikke er overbevist allerede, om verdensmålenes vigtighed.

 

Stort tak for et berigende folkemøde til alle vores samarbejdspartnere, medlemmer, paneldeltagere, dem der tog del i vores arrangementer og dem der inviterede os til deres.

 

Se vores livevideoer af interviews med paneldeltagerne forud for debatterne på vores facebook-side.

 

Find citater og billeder i vores storyline på Twitter.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus