Skip to main content

              

Verdensmål til debat

Onsdag d. 30 marts inviterede Globalt Fokus og 92-gruppen til debatmøde om de nye verdensmål i Fællessalen på Christiansborg.

 

Her blev anbefalinger til den danske implementering af verdensmålene fra vores egen rapport ”Danmark som foregangsland for verdensmålene. Danmarks implementering af verdensmålene: Anbefalinger fra danske civilsamfundsorganisationer” blev drøftet og diskuteret af medlemmer af folketinget, den private sektor og medlemsorganisationer fra Globalt Fokus og 92-gruppen.

 

Udenrigsminister Kristian Jensen åbnede mødet og lovede blandt andet, at der vil komme én dansk handlingsplan, der dækker den danske implementering af verdensmålene både nationalt og globalt og bakkede samtidig op om et tværpolitisk netværk til at sikre en langsigtet forankring af verdensmålene. Den efterfølgende paneldebat var struktureret omkring korte oplæg og spørgsmål til panelet fra repræsentanter fra den private sektor, civilsamfundsaktører og den akademiske verden.

 

Rød blok var bredt repræsenteret i panelet, mens blå blok alene blev tegnet af udviklingsordfører Claus Kvist Hansen fra Dansk Folkeparti. De diskussionslystne politikere kæmpede om ordet i debatten, der var inddelt i tre tematiske sessioner – målenes centrale principper og finansiering, ulighed samt bæredygtig forbrug og produktion. Martin Breum styrede slagets gang, og vores anbefalinger blev delt bredt i en fyldt fællessal.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus