Skip to main content

              

Civilsamfundet samles om anbefalinger til de nye verdensmål

Efter den officielle vedtagelse af FN’s 17 nye verdensmål for bæredygtig udvikling er næste skridt at sikre en effektiv implementering af målene, både nationalt, regionalt og globalt.

Rundt omkring i verden arbejdes der i øjeblikket på nationale handlingsplaner, der skal sikre, at de nye verdensmål ikke blot bliver ambitiøse på papiret, men at ord bliver til handling, og at vi kommer til at opleve en reel forandring for både mennesker og planeten.

Ligesom forhandlingerne om verdensmålene, som har været den mest inkluderende FN-proces til dato, forudsætter den ambitiøse dagsorden, at både civilsamfund og den private sektor kommer på banen og samarbejder med stats- og regeringsledere omkring implementeringen af de nye verdensmål.

Derfor inviterer Globalt Fokus og 92-gruppen alle medlemsorganisationer til konference d. 11. og 12. november i FN-byen. Vi samles for at udarbejde og diskutere konkrete anbefalinger til Danmarks implementering af hvert af de 17 verdensmål. Medlemsorganisationer er allerede i gang med at forberede udkast til anbefalinger, som skal diskuteres og kvalificeres på konferencen. Med fælles anbefalinger på vegne af mere end 80 civilsamfundsorganisationer står vi stærkere i dialogen med politikere og erhvervsliv. Desuden sender det et stærkt signal om, at civilsamfundet står sammen og kræver, at den danske regering udarbejder en handlingsplan, der bidrager til ambitiøs implementering af verdensmålene i Danmark og resten af verden.

Deltagelse i konferencen giver civilsamfundsorganisationer en unik mulighed for at påvirke fremtidens nationale og globale udviklings- og bæredygtighedsarbejde. Deadline for tilmelding er onsdag d. 4. november. Konferencen er arrangeret af Globalt Fokus i samarbejde med UNDP og 92-gruppen.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på Globalt Fokus' hjemmeside her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus