Skip to main content

              

Verden har fået nye fælles målsætninger

Søndag d. 2 august sent om aftenen blev FN’s nye verdensmål for bæredygtig udvikling forhandlet færdige, og flere års diskussioner og forhandlinger dermed afsluttet.

Målene vedtages endeligt til topmødet efter FN’s Generalforsamling d. 25.-27. september. Igennem den fælles Post2015-arbejdsgruppe har Globalt Fokus og 92-gruppen fulgt forhandlingerne og givet input til beslutningstagere på dansk, europæisk og globalt plan.

Med aftalen Transforming our world: The 2030 agenda for sustainable development har verden fået et sæt ambitiøse målsætninger, som skal afløse 2015-målene og sikre, at vi kan give en mere bæredygtig verden med mindre ulighed og fattigdom videre til de kommende generationer. Aftalen kommer til at sætte rammen for udviklingen i både Nord og Syd, og understreger vigtigheden af at forbedre alle tre dimensioner af bæredygtighed: social, økonomisk og miljø. De 17 målsætninger er integrerede og internt forbundne, og adresserer i højere grad end deres forgængere, FN’s årtusinde mål, de strukturelle årsager til fattigdom og ubæredygtig udvikling.

Fremadrettet kommer der særligt til at være fokus på, hvordan målene implementeres i alle lande, herunder Danmark, hvor medlemmer fra Globalt Fokus og 92-gruppen går sammen om at komme med anbefalinger til en dansk handlingsplan for implementering af de nye verdensmål. Alle medlemsorganisationer er velkomne til at deltage i dette arbejde.

Find det endelige aftaledokument her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus