Skip to main content

              

Globalt Fokus samler civilsamfundet om nyt charter for Tech for Democracy

Regeringer og teknologivirksomheder skal i højere grad forpligte sig på deres digitale ansvar og sikre, at teknologi fremmer demokratiet og understøtter et modstandsdygtigt civilsamfund. Det vil Globalt Fokus arbejde målrettet for ved at udvikle et nyt civilsamfunds action charter for Tech for Democracy.

Sidste år oplevede borgere i 20 lande verden over internetnedlukninger bl.a. i forbindelse med nationale valg. Samtidig blokerede regeringer i 21 lande adgangen til sociale medier, og borgere i 45 lande blev arresteret for deres ytringer på internettet og de sociale medier. Det er blot tre eksempler på, hvordan regeringer begrænser borgeres digitale rettigheder, som bliver fremhævet i Freedoms House seneste rapport om frihed på internettet.

 

Det nye danske initiativ Tech for Democracy, som Globalt Fokus er en del af, stræber nu efter at modarbejde denne bekymrende virkelighed ved at samle regeringer, teknologivirksomheder og civilsamfundet om fælles løsninger, der sikrer, at teknologi er en positiv kraft, der fremmer og ikke undergraver demokratiet.

 

Globalt Fokus sikrer stærk civilsamfundsrepræsentation

Tech for Democracy er nu i fuld gang og vil strække sig over det kommende år. Initiativet vil for alvor blive sparket i gang i november, hvor Globalt Fokus afholder fem virtuelle Days of Action (8.-12. november 2021), som bliver efterfulgt af Udenrigsministeriets internationale hybrid-konference Tech For Democracy d. 18. november 2021. 

 

For at sikre en stærk og mangfoldig civilsamfundsrepræsentation i under hele Tech for Democracy initiativet har Globalt Fokus allerede nu samlet 80 menneskerettigheds- og demokratiforkæmpere, aktivister og eksperter fra over 30 lande, der har dannet to advisory groups.  De to grupper er i fuld gang med at identificere lokale erfaringer, best practices og udfordringer. Under Days of Action i november vil Globalt Fokus sammen med vores advisory groups samle det globale civilsamfund til at udvikle konkrete løsninger og anbefalinger samt formulere et nyt Action Charter for Tech for Democracy, der forpligter regeringer og teknologivirksomheder til konkret handling i de kommende år. 

 

Opgør med propaganda og tech-giganternes manglende ansvar

For at sikre at de fremlagte løsninger bliver til konkret handling, vil der i løbet af Tech for Democracy initiativet blive dannet en række action coalitions bestående af civilsamfundsorganisationer, regeringer, eksperter, aktører fra teknologi- og privatsektoren. Disse action coalitions vil sikre, at de fremlagte løsninger og anbefalinger bliver ført ud i livet. Samtidig skal Tech for Democracy spille ind i Præsident Bidens Summit for Democracy, hvor vi arbejder for, at teknologiaspektet spiller en markant rolle.

 

Globalt Fokus' politiske rådgiver Sara Brandt leder Globalt Fokus’ Tech for Democracy-indsatser. Sara og de to advisory groups er fokuserede på, at initiativet fører til konkrete handlinger og forandringer:  


”I Globalt Fokus er vi glade for, at der endelig sættes fokus på dette vigtige område, og vi håber, at Tech for Democracy vil føre til konkrete og ambitiøse handlinger fra både regeringer, privat sektor og civilsamfundet. Det er på tide, at vi gør op med autoritære regeringers overvågning og propaganda og tech-giganternes manglende ansvar, så vi sikrer, at det digitale rum demokratiseres og understøtter et modstandsdygtigt civilsamfund,” siger Sara Brandt.

 

Ny Tech for Democracy arbejdsgruppe

Følg med på techfordemocracy.dk og på vores sociale medier, hvor vi i den kommende måned vil annoncere program og talere samt muligheden for tilmelding til Tech for Democracy´s Days of Action.

 

Globalt Fokus inviterer også alle medlemsorganisationer med interesse for Tech for Democracy-dagsordenen til at blive en del af Tech for Democracy-arbejdsgruppen. Spørgsmål eller tilmeldinger kan rettes til Sara Brandt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus