Skip to main content

              

FNs menneskerettighedsdag skal bruges til at markere civilsamfundets kernerolle for demokratiet

I en ny strategi for udviklingssamarbejde skal vi fokusere endnu stærkere på det fællesskab, som opstår i kraft af borgeres engagement i civilsamfundet.

 

I morgen fejrer vi FN’s Menneskerettighedsdag efter et år, hvordemokratiet og civilsamfundet har været under enormt pres. COVID-19-pandemien har forårsaget et endnu hårdere slag mod menneskerettighedsforkæmpere, mod ganske almindelige civilsamfundsfolkog mod minoriteter og udsatte grupper i særdeleshed.

 

Under den nuværende pandemi har vi været vidner til, at unge er blevet slået ned af politiet, mest af alt fordi de var unge. LGBTIQ+ personer er blevet buret inde, fordi de er blevet beskyldt for at være smittespredere. Oprindelige folks skov er solgt videre til internationale investorer, fordi loven, der beskytter disse folks rettigheder, er sat ud af spil pga. COVID-19-restriktioner.

 

Det er uhyggeligt at være vidne til drab og overgreb, fordi lovløsheden plager under nødretstilstande.MEN samtidig ser vi, hvordan borgere og menneskerettighedsforkæmpere står sammen, mobiliserer sig og insisterer påat lade deres stemme blivehørt.

 

FN’s menneskerettighedsdag skal bruges til at hylde dem, der kæmper for andre med livet som indsats og sætte fokus på, at civilsamfundet spiller en helt central rolle for de flestes fremtid.

 

I dagens Altinget: Udvikling har Globalt Fokus og CISU et fælles debatindlæg om vigtigheden af, at civilsamfundsarbejdet gøres til det helt centrale element i dansk og nordisk udviklingssamarbejde og i den kommende udviklingspolitiske strategi.

 

Læs hele indlægget her: Civilsamfundet skal være topprioritet i ny udviklingsstrategi

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus