Civilsamfundets fremtid – En forandringsplatform for sektoren
Civilsamfundet, internationale indsatser og udviklingsbistand er under forandring både i Danmark, i Europa og globalt. Store ændringer i politiske prioriteringer, samt globale kriser og udfordringer, kræver nytænkning af Danmarks, og resten af Europas og verdens, globale engagement.
Globalt Fokus vil i de næste 18 måneder sætte fokus på civilsamfundets fremtid. Gennem en lang række spændende møder med eksperter fra ind- og udland vil vi diskutere forandringer, forventninger og muligheder, i en sektor der bliver mødt af massive muligheder og udfordringer de kommende år.
Civilsamfundets Fremtid vil bidrage til klarhed, nytænkning og gennemslagskraft, i forhold til hvad der skal være civilsamfundets rolle nu og i fremtiden. Formålet med Civilsamfundet Fremtid er, at klæde civilsamfundsorganisationerne godt på til den kommende brydningstid – at blive stærke, relevante og kompetente aktører, der med afklarede roller kan se og agere, på de muligheder både civilsamfundet og udviklingsbistanden står i.
Mødet med en brydningstid
Alt peger på, at civilsamfundet står over for store forandringer. Det kommer til udtryk finansielt, juridisk, omkring inddragelse og i forhold til legitimitet og anerkendelse af civilsamfundets rolle hos befolkningen. Civilsamfundets råderum indskrænkes i programlande og herhjemme, og det dokumenteres tiltagende, at civilsamfund verden over får trangere vilkår i disse år. Set i lyset af dette, bliver det vigtigt at stå sammen om at genvinde anerkendelsen af civilsamfundet – spørgsmålet er nu hvordan.
Nye udfordringer, nye muligheder
Men forandringsprocesserne byder også på nye muligheder for civilsamfundet og dets aktører. Teknologiske muligheder åbner op for nye organisationsformer, nye fundingmodeller og nye mobiliseringskanaler – og som resultat er de gamle strategier er på vej til at blive forældede.
Hvad får du ud af at deltage?
- Trendspotting og forståelse for civilsamfundets forandring i en global brydningstid
- Personlige værktøjer til at navigere i forandringsprocesser – at være/blive forandringsagent
- Faglige og funktionelle inputs fra de enkelte temaer
- Netværk og vidensudveksling
- Oprettet den .