Skip to main content

              

Danmarks største mobilisering for piger og kvinder er nu for alvor skudt i gang

I anledning af WOMEN DELIVER konferencen om en uge er alle dele af Danmark gået sammen for at sætte fokus på piger og kvinder  Danes Deliver!

 

Aldrig før har så mange danske organisationer og så bredt et udsnit af Danmark arbejdet sammen om ligestilling. Danske organisationer har samlet sig i et omfang, der aldrig er set før for at skabe opmærksomhed om den globale Women Deliver-konference, der om en uge finder sted i København. Kongehuset, de store idrætsorganisationer, forenings-Danmark, erhvervslivet, Folketinget, kvindeorganisationer, indvandreorganisationer, boligbevægelsen og kulturlivet er med. Alle ønsker at vise, hvor langt Danmark er kommet med ligestilling, hvordan man til stadighed har støttet piger og kvinder via udviklingsbistanden, og hvorfor Danmark er et oplagt valg for Women Deliver konferencen, som er verdens største konference om ligestilling og piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

 

Det historiske samarbejde blev skudt i gang på Mors dag og fortsætter med aktiviteter over hele landet de næste to uger. Samarbejdet markerer, at Danmark står sammen om at skabe bedre vilkår for verdens piger og kvinder og sætter fokus på, hvor vi kan blive bedre herhjemme. Det sker som optakt til Women Deliver-konferencen, hvor vi får besøg af mere end 5500 mennesker fra 165 lande, som vil fokusere på løsninger og på, hvorfor det er både klogt og økonomisk fordelagtigt at investere piger og kvinder.

 

Mere end 150 danske organisationer har valgt at være en aktiv del af det danske Women Deliver-værtskab i form af forskelligartede arrangementer landet over, der alle sætter fokus på Women Delivers budskaber. Det er det danske Women Deliver Konsortium, som Globalt Fokus er en del af, der står bag mobiliseringen af de mange organisationer.

 

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, der er protektor for Women Deliver og har bakket de danske forberedelser op glæder sig til konferencen. ”Til Women Deliver konferencen skal vi være ambitiøse. Jeg ser frem til at høre om alle de konkrete initiativer, der er i gang og om alle de nye samarbejdsplatforme, der forhåbentlig bliver skabt. Jeg håber, at vi på konferencen kan omsætte de internationale aftaler til virkelighed, og at konferencen således kan blive et vendepunkt for piger og kvinder – og dermed for hele verden.”

 

Udenrigsminister Kristian Jensen, der er Danmarks vært ved konferencen glæder sig over det danske engagement: ”Jeg er glad og stolt over, at så mange danske organisationer har påtaget sig at vise de mere end 5500 gæster, der besøger Danmark, hvad ligestilling betyder for det danske samfund. Ligestilling er jo en dansk styrkeposition, vi stiller til rådighed for resten af verden. Kvinderne på arbejdsmarkedet. Åbenhed om og adgang til prævention. Lige adgang til sport og fritid etc. Ligestilling er vigtigt, fordi - ud over at være rigtigt - så har verden brug for kvindernes bidrag på arbejdsmarkedet og til at sikre vækst og bæredygtig udvikling. Ligestilling gavner med andre ord alle."

 

Katja Iversen, øverste chef for den globale Women Deliver organisation, som er vært for den store konference udtaler: ”Det er første gang vi har set et land mobilisere på denne måde omkring en Women Deliver konference og piger og kvinders sundhed og rettigheder. Det er fantastisk, og jeg er sikker på at det vil inspirere både de internationale gæster og danskerne.”

 

Hos konsortiet selv er begejstringen over, hvor mange der er kommet med på vognen stor: ”Vi har været i gang med at skabe partnerskaber på kryds og tværs i over et år for at få alle dele af Danmark til at se, at kampen for piger og kvinders ligestilling i hele verden er den måske allervigtigste kamp for at sikre fred og gode liv til alle. Danmark har en unik kvindehistorie med mange fædre og mødre, som vi er alt for dårlige til at minde os selv om. Det giver Women Deliver konferencen os anledning til,” siger Lotte Hansen, leder af det danske Women Deliver Konsortium og adm. dir. i Hansen Agenda.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus