Skip to main content

              

Europas folkelige opbakning til udviklingsbistanden vokser

En ny undersøgelse udført af EU's International Cooperation and Development afslører, at opbakningen til udviklingsbistanden blandt unionens borgere i dag er højere end den har været de sidste seks år.

 

Hele ni ud af ti europæere bakker op om udviklingsbistanden, over halvdelen mener, at EU bør leve op til sine løfter til verdens fattigste, og 16% af befolkningen ønsker endda en øget udviklingsbistand.

 

Tallene viser generelt, at langt størstedelen af Europas borgere ser positivt på fordelene ved internationalt samarbejde og udviklingsstøtte, og er enige om, at udviklingsbistand er et effektivt middel til at tackle irregulære migrationsstrømme, og at udviklingsstøtten er i EU's egen interesse. EU-kommissæren for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, udtaler i kølvandet på undersøgelsen: ”Eurobarometer-resultaterne viser klart, at EU’s borgere kender til og værdsætter betydningen af EU’s internationale samarbejde og udvikling. Næsten ni ud af ti af de adspurgte mener at det er vigtigt at hjælpe udviklingslandene, alt imens mere end syv ud af ti er enige i, at håndteringen af fattigdom i udviklingslandende har en positiv indflydelse på Europas borgere. Så i en tid hvor EU er udfordret på at bevise sin relevans over for sine befolkninger, bør vi gribe denne mulighed og sikre os at vi viser resultaterne af vores udviklingsarbejde, dets praktiske virkninger, den forskel det gør for almindelige menneskers liv og dets fordele for Europas værdier og interesser”.

 

På trods af de store udfordringer, EU i øjeblikket står over for, ser europæerne altså fortsat og i stigende grad positivt på det europæiske udviklingssamarbejde. Det er en opmuntrende tendens. Undersøgelsen peger således fremad i sin dokumentation af den voksende opbakning til udviklingsbistanden og EU's engagement i udviklingslandene, og forsikrer de mange, der hver dag arbejder hårdt med og for udvikling, om den europæiske befolknings helhjertede opbakning.

 

Læs mere og find undersøgelsen her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus