Skip to main content

              

Kampagne mod bistandsbesparelser

I slutningen af oktober foreslog regeringen at finde penge til øgede asyludgifter ved at flytte 2,5 mia. kr. fra udviklingsbistanden til flygtningemodtagelse. Det fik Globalt Fokus medlemmer til at gå sammen i et historisk udspil og angreb på de politiske partier, der mente, at det ville være acceptabelt, at betale for flygtninge ved at tage fra verdens fattigste.

 

På et møde i Globalt Fokus’ CSO-Forum blev der nedsat to arbejdsgrupper: en der ville følge det politiske spor (søge information, holde møder med politikere, lave analyser etc.), og en der ville få stablet en hårdtslående offentlig kampagne på benene på rekordtid.

 

Vi havde tre klare budskaber:

 

  • En besparelse på så mange penge er historisk og det vil ramme
  • Hver en krone gør ondt på verdens fattigste
  • Det er et politisk valg at tage pengene fra udviklingsbistanden. Pengene kunne findes andre steder.

 

I løbet af 3 uger fik Globalt Fokus lagt så meget pres på regeringen, SF og Enhedslisten at det lykkedes at få en historisk aftale i hus. For første gang de seneste 20 år bliver flytningemodtagelse fra 2015 ikke udelukkende betalt gennem udviklingsbistanden. De 2,5 mia. kr. blev til 1 mia. med mulighed for, at der skal findes 500 mio. kr. mere i løbet af 2015. Det er stadig mange penge, men det er meget bedre end det ville være blevet uden en stærk og klar fælles kampagne fra de danske udviklingsorganisationer.

 

Læs mere om kampagnen og find presseklip her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus