Skip to main content

              

Civilsamfundet lancerer fælles målsætninger for arbejdet med demokrati og menneskerettigheder

FÆLLES AMBITIONER PÅ DEMOKRATI OG MENNESKERETTIGHEDER SKAL SIKRE ET STYRKET FUNDAMENT FOR DANSK UDVIKLINGSSAMARBEJDE 

Globalt Fokus lancerer i dag fire konkrete og ambitiøse målsætninger og 46 delmålsætninger, der skal styrke fundamentet i Danmarks udviklingspolitiske og humanitære strategi. 

I samarbejde med over 120 aktører fra udviklingssektoren har Globalt Fokus nu udviklet en klar køreplan for sektorens fælles arbejde med demokrati og menneskerettigheder, som er og fortsat skal være det bærende fundament i Danmarks udviklingspolitiske og humanitære strategi. ’Et styrket fælles fundament’ er et supplement til Danmarks udviklingspolitiske strategi ‘Fælles om Verden’ og skal fungere som vejviser for de øvrige to tematikker i ‘Fælles om Verden’ - Skrøbelighed, konflikter og nærområder samt Klima, natur og miljø. 

Til trods for at den udviklingspolitiske strategi fremsætter konkrete målsætninger på områderne Skrøbelighed, konflikter og nærområder samt Klima, natur og miljø, vakler disse søjler uden et stærkt fundament. De ambitiøse, fælles målsætninger og delmålsætninger for demokrati og menneskerettigheder i ’Et styrket fælles fundament’ er afgørende for, at demokrati og menneskerettigheder ikke bliver en sovepude, ikke mindst i lyset af det stigende pres på de demokratiske principper og internationale standarder, der understreger behovet for konstant fokus og fornyede tilgange.

En samskabende proces 

De stærke ambitioner for demokrati og menneskerettigheder med forslag til konkrete initiativer og handling blev udviklet i en samskabende proces, hvor aktører fra den danske udviklingssektor i fællesskab og med høj deltagelse fra civilsamfundet mødtes gennem fire workshops hen over vinteren. Målsætningerne er rettet mod beslutningstagere, implementerende parter og øvrige aktører i dansk udviklingssamarbejde, og de skal bruges som løftestang for arbejdet med demokrati og menneskerettigheder i løbet af strategiperioden. 

Onsdag den 2. marts overrækkes ’Et styrket fælles fundament’ til Minister for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, når Globalt Fokus åbner dørene til en optaktsdebat om implementering af den udviklingspolitiske og humanitære strategi. Du kan tilmelde dig eventet her. 

Globalt Fokus opfordrer alle, der har lyst til at styrke Danmark udviklingssamarbejde og særligt arbejdet med demokrati og menneskerettigheder, til at støtte op om målsætningerne og bruge dem aktivt i deres eget arbejde med ‘Fælles om Verden’. 

Her finder du målsætningerne på engelsk.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus