Skip to main content

              

Pressemeddelelse: Lad bæredygtig udvikling blive valgets vigtigste dagsorden!

I et nyt katalog fra Globalt Fokus præsenteres ideer til, hvordan politikerne kan tage ansvaret for bæredygtig udvikling seriøst

Globalt Fokus mener, at tiden endelig er moden til, at bæredygtig udvikling bliver et centralt tema til et folketingsvalg. I et nyt katalog udgivet af Globalt Fokus kommer danske NGO’er med konkrete ideer til, hvordan politikere kan vise lederskab og handling der sikrer bæredygtig udvikling. Med klimaspørgsmålet som lokomotiv for diskussionen om en bæredygtig fremtid, kan verdensmålene blive rammen, der knytter ulighed, sundhed, fattigdom, rettigheder, miljø og klima sammen i en altoverskyggende afgørende dagsorden til folketingsvalget.

I dag udkommer Globalt Fokus med et idekatalog, der præsenterer forslag til, hvordan danske politikere kan sikre fremdrift i den bæredygtige udvikling i Danmark og i Danmarks internationale engagement. Idékataloget udkommer på dagen for en stor høring på Christiansborg i Finansudvalgets parlamentariske arbejdsgruppe for verdensmålene. Her vil Globalt Fokus’ formand, Rasmus Stuhr Jakobsen, præsentere idékataloget for folketingspolitikerne. Han udtaler:

”Vi har som land, som samfund og som en del af en globaliseret verden enorme udfordringer foran os. Danske civilsamfundsorganisationer har en dybdegående og vigtig viden og konkrete ideer til løsninger på helt konkrete udfordringer – både med hensyn til den bæredygtige udvikling herhjemme, men også til hvordan Danmark kan gøre endnu mere ude i verden.”

Rasmus Stuhr Jakobsen påpeger, at idékataloget kan være startskuddet til at tage afgørende politiske skridt, som hellere skal komme før end siden: ”Vi ser klimakrise, ulighedskrise, tab af biodiversitet, menneskerettigheder under pres globalt. Problemerne kalder på politisk handling nu, og med idekataloget giver vi Globalt Fokus’ medlemsorganisationer mulighed for at komme med forslag til løsninger, der – hvis de gennemføres af politikerne – kan bidrage til at sikre danskere og verdens borgere et bæredygtig livsgrundlag, også i fremtiden”.

I kataloget kan politikere og andre interesserede finde mere end 35 konkrete idéer til, hvordan der kan skabes politisk handling, der sikrer fremdrift i den bæredygtige udvikling. Med andre ord giver kataloget danske folketingskandidater muligheden for at finde inspiration til, hvad de kan gøre for den bæredygtige udvikling, så snart de har sikret sig en plads på Christiansborg efter valget.  

Globalt Fokus kommer i rapporten også med tre overordnede anbefalinger til politikerne. Rasmus Stuhr Jakobsen siger: ”For det første vil vi se danske politikere, der tør tage lederskab på verdensmålene og bæredygtig udvikling. De er politikere i en tid, hvor man muligvis må træffe upopulære men afgørende nødvendige valg for at sikre et socialt og klimamæssigt bæredygtigt fundament for fremtidige generationer. Vi appellerer derfor også til, at danske politikere prioriterer den helt essentielle finansiering til at sikre en bæredygtig fremtid.”

”For det tredje ønsker Globalt Fokus, at danske politikere i langt højere grad tager udgangspunkt i princippet om ”leavning no one behind” i deres politiske arbejde. Dette betyder, at alle – danskere som borgere ude i verden – inkluderes i arbejdet mod en bæredygtig udvikling. Det er helt centralt, at ingen må lades i stikken. Vi har ganske rigtigt rigeligt at løse herhjemme på den front, men endnu mere at bidrage med ude i verden”, udtaler Rasmus Stuhr Jakobsen.

Man kan gå på opdagelse i idekataloget her, hvor det også er muligt at finde kontaktinformation på de eksperter fra de danske NGO’er, der har bidraget med ideerne til kataloget.

For yderligere information og pressehenvendelser kontakt:

Rasmus Stuhr Jakobsen, Formand for Globalt Fokus, tlf: 27 26 82 40, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus