Skip to main content

              

Reality of Aid: Rapport viser vejen for fremtidens udviklingsbistand

I dag udkommer rapporten ”Reality of Aid: The Changing Faces of Development Aid and Cooperation – Encouraging Global Justice or Buttressing Inequalities?”. Reality of Aid er en uafhængig rapport, der hvert andet år gør status over den internationale udviklingsbistand og fattigdomsbekæmpelse, som Globalt Fokus og vores medlemmer løbende har leveret inputs til. I år har Folkekirkens Nødhjælp bidraget med en artikel.

 

Forfatterne til de forskellige kapitler undersøger de gældende narrativer og trends i udviklingsbistanden, særligt dem der på sigt risikerer at underminere bekæmpelse af fattigdom og ulighed i udviklingslande. Rapporten belyser desuden, hvordan debatter om udviklingsbistand tager sig ud i forskellige lande, og hvilken fremtid udviklingsbistanden går i møde.

 

Hvis verdenssamfundet skal lykkes med bekæmpelsen af fattigdom, overholdelsen af menneskerettighederne og implementeringen af Verdensmålene, så kræver det, at betydelige ressourcer investeres i miljømæssige, sociale og økonomiske tiltag, der gør gavn for verdens fattigste mennesker og lande. Årets Reality of Aid-rapport belyser derfor også, hvordan udviklingsbistandens ressourcer udnyttes bedst muligt, og hvordan bistanden anvendes i overensstemmelse med menneskerettighederne og Verdensmålenes mantra ”leave no one behind”.

 

Rapporten sætter særligt fokus på fælgende fem emner i relation til udviklingsbistanden:

  1. Privatsektor-samarbejde for opnåelsen af Verdensmålene.
  2. Sikkerhed og migration.
  3. Klimaforandringer.
  4. Syd-Syd samarbejde i udviklingsfinansiering.
  5. Anbefalinger for fremtidig effektivisering af udviklingsbistand.

 

Rapporten konkluderer med 10 anbefalinger til, hvordan fremtidens udviklingsbistand skal sikre global solidaritet, menneskerettigheder, ligestilling, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af ulighed.

 

Find rapporten her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus