Skip to main content

              

Klumme: Det globale indspark – et EU-budget, der tager globalt ansvar

Klarhed om civilsamfundets rolle, humanitær- og udviklingsbistand bør prioriteres højt i EU-budgettet for 2021-2027, skriver Globalt Fokus' sekretariatsleder Peter Christiansen i vores fast tilbagevendende klumme i Altinget: Civilsamfund.

 

Af Peter Christiansen, sekretariatsleder.

 

I dag kommer EU's budgetkommissær, Günther Oettinger, til København for at tage temperaturen på den danske regerings holdning til Unionens næste syvårsbudget. Kommissionen har selv spillet ud med et forslag for budgettet 2021-2027, der nu går ind i forhandlingsfasen. Skulle man byde mig på en kop kaffe til mødet med Oettinger, ville jeg have en klar anbefaling for det nye budget: Udvikling og humanitær bistand bør prioriteres.

 

I næste uge mødes de europæiske ministre til forhandling i EU, og disse forhandlinger vil blive fulgt med spænding af civilsamfundet. Håbet er et budget, hvor EU prioriterer verdensmålene og udviser globalt lederskab ved at sikre en velafbalanceret kvalitetsbistand til det humanitære område og til langsigtet udvikling i udviklingslandene.

 

Behovet for et visionært og handlekraftigt budget har aldrig været større. Det er vigtigt, at der lægges ordentlig tanke og strategi bag fordelingen af midler på bistandsområdet. Jeg håber, Lars Løkkes regering vil arbejde for, at Danmark sætter et konstruktivt præg på, hvordan EU’s udviklingsmidler udmøntes.

 

Læs hele klummen på Altinget: Civilsamfund her.

 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus