Skip to main content

              

Brev til ministre forud for budgetforhandlinger: EU skal prioritere bistanden

I forbindelse med de forestående forhandlinger af EU's flerårige budgetramme for 2021-2027 har Globalt Fokus indsendt en række anbefalinger til Stats-, Finans- Udenrigs- og Udviklingsministeriet, samt Folketingets Udenrigs- og Europa-ordførere, såvel som en række af udvalg.

 

I brevet opfordrer vi til et dansk engagement i at sikre et fortsat stærkt EU, der prioriterer massive investeringer indenfor langsigtet og rettidig udviklings- og humanitær bistand.

 

Vi håber, at regeringen vil lade de gode intentioner, som er fremlagt i bl.a. Verden 2030 og Strategien for Danmarks Udenrigs- og Sikkerhedspolitik afspejle sig i den danske forhandlingsposition, og at ønsket om forenklinger budgettet ikke vil overskygge behovet for målrettede løsninger og tydelighed omkring EU’s prioriteter på det udenrigspolitiske område.

 

Det er afgørende at balancere hensynene til varetagelse af de kriser, EU står overfor her og nu, med en langsigtet, ansvarlig indsats og stærke eksterne instrumenter. Vores håb er, at Danmark bruger sit forhandlingsmandat og sin stærke position til at sikre følgende:

  1. Opfyldelse af FN’s 0,7-målsætning.
  2. Udviklingsbistand til udviklingslande.
  3. Adskillelse af humanitær bistand fra andre eksterne instrumenter.
  4. Prioritering af FN’s verdensmål.
  5. Sikring af menneskerettigheder og demokrati.

 

Globalt Fokus håber på, at der tages højde for disse anbefalinger, og vil følge processen tæt. Vi står til rådighed med vores ekspertise og  ser frem til at bidrage konstruktivt til debatten.

 

Læs brevet og find uddybninger af vores anbefalinger her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus