Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

High Level Political Forum i juli: Første test af implementeringen af verdensmålene

Den 11-20. juli samles det internationale samfund i New York for at indlede implementeringen af FN's nye verdensmål til High Level Political Forum on Sustainable Development (HLPF). I forbindelse med vedtagelsen af målene blev HLPF udvalgt som den centrale platform for follow-up and review af 2030-agendaen. Forinden afholdelsen har 22 lande – her i blandt Norge og Finland – meldt sig frivilligt til at gennemføre et review af pågældende lands implementering af verdensmålene og dele dem som erfaringsudveksling under forummet. Du kan læse mere om de 22 lande og deres reviews her.

 

De første dage af forummet er opdelt i en række officielle møder samt en række sideevents i omkring målene og deres implementering, mens den 18-20. juli er ministerielle dage. Blandt emnerne til de officielle møder kan man blandt andet få inspiration til mainstreaming af verdensmålene i nationale politikker, samarbejde om målene mellem aktører på lokalt og nationalt niveau samt opstilling af nationale mekanismer til at monitorere implementeringen af verdensmålene. De ministerielle dage indeholder derimod den egentlige præsentation af de frivillige nationale reviews. Mødet resulterer i en ministeriel deklaration.

 

Globalt Fokus deltager på HLPF med henblik på at hjemtage viden omkring implementeringen af målene, der kan informere vores inputs til den danske handlingsplan for implementering af verdensmålene, som regeringen forventer at lancere i slutningen af året. Vi deltager også for at lægge linjen for, hvordan vi som civilsamfund skal deltage på HLPF fremadrettet.

 

Læs mere og se hele programmet her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus